Nieuws uit de regio

05-05-2020 - Schriek

Toch iets te doen deze zomer

Niet alle zomerse evenementen zijn afgelast. KWB Schriek organiseert voor de 11de  keer vanaf het begin van deze maand haar zomerzoektocht. Het is een tocht van 21 km welke leiden langs wandelvriendelijke & fietsvriendelijke wegen waar het rustig vertoeven is en de perfect kan uitgevoerd worden met alle regels van ‘social distancing’.

De fotozoektocht, een tocht die je op verschillende manieren kan ondernemen met de fiets of al wandelend, bestaat uit 72 foto’s verdeeld over 3 zones. Iedere foto staat voor een vraag die men terug vindt op de plaatsen waar de foto’s  zijn genomen. Men kan overal vertrekken op het parcours om de foto te zoeken.

De tocht leidt de wandelaars of fietsers dit jaar van Schriek dorp naar Grasheide en verder langs het meer van Keerbergen naar het centrum van  Grootlo.

De boekjes met de foto’s en vragen zijn verkrijgbaar bij onderstaande plaatselijke handelaars.

In Schriek:
De Spar -  De Broodplank - Het Dorpsbroodje – Gregor - La Pecora Nera

In Grootlo:
Kippenhok Verhaegen - Bakkerij Herman Hermans - Café Vitesseduif

De toch gaat bijna alleen over ristige trage, veilige wegen. Als je deze tocht maakt, respecteer dan de verkeersregels en pas goed op bij het oversteken. De antwoorden kan je noteren op het antwoordblad in het boekje. Wie minstens 50 van de 72 vragen invult, krijgt een prijs.

Heb je een GPS op je smartphone of een wandel-GPS of fiets-GPS?  stuur dan een berichtje naar ps16@telenet.be en Patrick Schoovaerts stuurt je een GPX route om op je GPS te plaatsen.

Na de zoektocht kan je het antwoordformulier versturen naar Schoovaerts Patrick Kapelstraat 12A 2223 Schriek of je steekt het simpelweg in de brievenbus. Voor vragen kan je steeds terecht op het nummer 0499 72 06 40. De deadline is 2 september 2020.  Prijsuitreiking op 12 september omstreeks 16 u op de familiedag van KWB in het  Parcchiecentrum van Schriek

 

 

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier