Het einde van een tijdperk?

Christiane Goyvaerts, jarenlang het gezicht van Lingerie Christiann in de Bergstraat, hangt de bh’s en slipjes aan de haak. Het ondernemen is haar van jongs af aan meegegeven. Al sinds haar zestiende hielp ze thuis mee in de zaak van haar ouders, die in de Bergstraat een kruidenierszaak en een lingeriewinkeltje uitbaatten. Beide dochters zetten het familieverhaal verder. Haar zus Ann heeft de gekende schoenenzaak Piampiani en Christiane zelf is intussen meer dan 45 jaar actief in de boeiende wereld van lingerie, badmode en nachtmode.

Een passie & feeling voor lingerie
Christiane: Het is een plezier om mensen te helpen in hun zoektocht naar de lingerie die voor hen aanvoelt als een tweede huid of naar een bikini of badpak waarmee ze zonder zorgen langs het strand of het zwembad kunnen paraderen. Die feeling om het juiste setje uit te kiezen, heb ik wel in de vingers. Ik zie al snel op het zicht welke maat ik uit de rekken moet halen en met 72 verschillen bh-maten in de winkel is dat niet evident. Als iemand dan buiten stapt met een mooi, passend setje dan is dat altijd een plezier.

Je bent ook een Bergstraatmadam in hart en nieren.
Christiane:
Ik ben opgegroeid in de Bergstraat en heb er ook heel veel jaren met plezier zaken gedaan. Daarnaast ben ik ook lang actief geweest in het Bergstraatcomité, waarvan vele jaren als voorzitster. Het is leuk te zien dat onze straat nog altijd een heel goed draaiend winkelcentrum is en dat is doorheen de jaren alleen maar gegroeid. We hebben een cliënteel dat vaak van ver komt en ik hoor van meerdere klanten dat het hier aangenaam winkelen is. Je vindt hier ook van alles wat, ideaal voor een winkeltripje!

Recent heb je besloten om zelf te stoppen?
Christiane:
Je hoort het vaak zeggen … er is een tijd van komen en gaan en dat is ook zo. Vanaf nu ga ik het wat rustiger aandoen. Ik ben lang genoeg de lingeriemadam geweest, het is tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.

Jij stopt wel maar je levenswerk stopt gelukkig niet?
Christiane:
Dat klopt! Ik ben blij dat de naam Lingerie Christiann blijft bestaan. Twee ervaren,  lieve dames, Nancy en Ann, gaan de zaak verderzetten en gaan dat hopelijk op dezelfde manier doen als ik al die jaren gedaan heb. Alles blijft bij het oude met dezelfde kwaliteitsmerken, het ruime aanbod, een goede service, …

Ga je het niet een beetje missen?
Christiane:
Natuurlijk, ik ga mijn klanten zeker missen, maar ik hoop ze nog regelmatig terug te zien op een gezellig terrasje hier in Heist. Ik wil al mijn klanten bedanken voor de mooie samenwerking, de lieve woorden, de vriendschap, … (slikt even) Ik heb ze altijd een warm hart toegedragen en zij mij ook. Dat contact ga ik dus echt wel missen. Ik ben wel fier op datgene wat ik heb kunnen opbouwen doorheen al die jaren.

En nu zitten er nog een paar drukke weken aan te komen?
Christiane:
Die laatste weken voor de feestdagen ga ik de klanten nog wat verwennen. Heel de maand december vallen er nog gigantische koopjes te ontdekken. En ook al is het totale uitverkoop, we zullen alles mooi blijven verpakken, de mensen waarderen dat. Iedereen kan hier dus net zoals altijd terecht voor leuke, stijlvolle cadeautjes voor onder de kerstboom.

Lingerie Christiann
Bergstraat 78, Heist-op-den-Berg

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Speciale promoties Check het hier