Vooruitdenken naar volgende zomer

De zomer is voorbij, de dagen worden alsmaar korter en de donkere maanden komen eraan. Velen denken dan misschien zuchtend aan de winterblues, maar in schoonheidsland is dit net een topperiode. Spataderbehandelingen, peels en laserbehandelingen, permanente laserontharing, allemaal worden ze vermeden tijdens de zomer. Nu draait deze molen terug op volle toeren.

Waarom mag je tijdens de zomermaanden zo weinig doen?
Nancy:
Wel, neem nu de peels. Peelen wil zeggen dat je een laagje huidcellen weghaalt. Het gevolg daarvan is dat je huid zijn beschermlaag kwijtraakt en dus gevoeliger en kwetsbaarder wordt. Tijdens de zomermaanden staat de zon op zijn felst en zal die gevoelige huid dan ook sneller verbranden en is het risico op pigmentstoornissen  groter. Ook een laserbehandeling maakt de huid gevoeliger. Loop je na een behandeling in de zon, zonder voldoende bescherming, dan riskeer je hyperpigmentatie en brandwonden. Deze behandelingen plan je dan ook best pas in vanaf de herfst.

Waarom is dit de topperiode voor spataders?
Nancy:
Kleinere spataders kunnen met de laser of met sclerotherapie behandeld worden. De laser geeft, zoals gezegd, kans op pigmentstoornissen maar voor  sclerotherapie is dit niet de voornaamste reden om de behandeling uit te stellen. Het zijn vooral de steunkousen die je na zo’n behandeling moet dragen die ervoor zorgen  dat het aangenamer is om deze behandeling in het najaar in te plannen. Steunkousen dragen tijdens een warme zomer is immers geen aanrader.

Maar waarom nu al  beginnen? Als je wacht tot maart of zelfs april, zit je toch ook nog goed?
Nancy:
Dat hangt sterk af van wat je wil. De meeste aandoeningen zijn niet met een vingerknip weg. Daarom worden vele behandelingen in kuur gedaan. Tussen de  sessies moet je enkele weken wachten, dus het duurt al gauw enkele maanden voor je het uiteindelijke resultaat bereikt. Wil je volgende zomer bijvoorbeeld uitpakken  met een stel prachtige benen, dan is het nu het moment om ze onder handen te nemen. Je kan starten met permanente ontharing. Dat zijn meestal 5 tot 8 sessies om  de zes weken. Spatadertjes op hun beurt mogen dan wel om de twee weken behandeld worden, maar ook hier moet je meestal een aantal keer terugkomen. Wacht je tot  april om een behandelingskuur op te starten, dan ben je te laat voor een zorgeloze zomer.

Je moet dus vooruitdenken. Nog andere tips naar volgende zomer toe?
Nancy:
De meeste mensen vergeten wel eens dat ze graag sandalen en open schoenen dragen op zonnige dagen. Meer dan eens zie ik mensen die beschaamd zijn  omwille van voet- en nagelproblemen. Schimmelnagels bijvoorbeeld zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook zeer moeilijk te behandelen. Je mag rekenen op een langdurige  behandeling met antischimmelmedicatie, het regelmatig affrezen en ontsmetten van het nagelbed en eventueel meerdere lasersessies vooraleer de nagels terug mooi uitgroeien. Reken dus ook hier op enkele maanden van visites bij de medisch pedicure om je voeten helemaal zomerklaar te krijgen.

Cosmedics
Boudewijnlaan 18, 2220 Heist-op-den-Berg
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier