Nieuws uit de regio

09-07-2024 - Hallaar

Hallaar wéér onder water

Er bestaan nog zekerheden in het leven: bij elke zware regenbui staat het centrum van Hallaar onder water. Bij de regenbui van 9 juli was dit weer het geval: vanuit de Molenstraat komt het water vanuit Heist-centrum naar Hallaar waar de riolen van de L. Carréstraat en de Broekstraat het water niet meer kunnen slikken. Daardoor gaan de zware riooldeksels in de Molenstraat, ter hoogte van het Italiaanse restaurant, gewoon aan het dansen. Gelukkig is de wateroverlast even snel verdwenen als die gekomen is.

Meer ontharden?

“Het is de schuld van de uitgebreide woningbouw in het centrum van Heist en de vele verhardingen die dat met zich meebrengt”, wordt als reden opgegeven. Voor onthardingsprojecten, waarbij het water in de grond trekt of kan gebufferd worden, zijn in het centrum blijkbaar weinig mogelijkheden. Nieuwbouw in Hallaar centrum houdt er al rekening mee dat de straat wel eens zou kunnen onderlopen.

Waar moet het water naartoe?

Het lokaal bestuur heeft al mogelijke oplossingen onderzocht, maar voor de onmiddellijke toekomst zijn er nog geen maatregelen genomen. Een idee dat eerder werd geopperd is de afkoppeling van de regenwaterriolering halfweg de Molenstraat om die, via de Averegten, naar de Grote Nete af te leiden.

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier