Nieuws uit de regio

30-05-2024 - Booischot

75 creatievelingen op eerste Booischotse zomermarkt

Anita Pauwels is al jaren bezig met ‘houtbranden’, een soort schrijven met vuur op houten voorwerpen. Op zondag 2 juni organiseert ze in de Kasteelhoeve aan Ter Laken de eerste Zomermarkt waar zee haar hobby etaleert maar ook nog een hele hoop andere creatievelingen heeft uitgenodigd. Binnen in de zaal staan een 30-tal standjes met leuke ambachten en vaardige handen en in de mooie tuin staan er nog 45 extra om hun creaties te tonen aan een ruim publiek.

Op hout gebrande nieuwjaarswensen

“Voor mij begon het avontuur van het branden van houtplanken enkele jaren geleden”, vertelt Anita, “Ik begon met persoonlijke nieuwjaarswensen, gebrand op houten schijfjes voor familie en vrienden, maar het groeide al snel uit tot een creatief ambacht. Zo begon ik met het maken van tapasplanken, hondenkapstokjes en welkomstborden. Ik stond al op verschillende kerst- en moederdagmarktjes waar creatieve mensen hun producten aanbieden, maar ik vond dat in de regio Heist-op-den-Berg zo’n marktje nog ontbrak.  Daarom dacht ik er aan om zelf zo’n evenement in elkaar te steken en sprak daarvoor mijn buurman van de Kasteelhoeve aan Ter Laken aan die direct akkoord was. Na 3 weken had ik al 75 standhouders. Dus er is blijkbaar toch vraag naar een marktplaats voor mensen met creatieve ideeën en originele ambachten”.

Ambachten in alle soorten

Zondag kan je tussen 10 en 18 uur terecht in en rond de Kasteelhoeve aan de ingang van het domein Ter Laken in de gelijknamige straat. Onder de deelnemers een enorme grote verscheidenheid, maar allemaal met die ene voorwaarde dat het allemaal creatieve en originele kraampjes zijn. Je vindt er iemand die zelf juwelen ontwerpt, upcycling van allerlei wegwerpmaterialen tot iemand die zijn eigen originele limoncello presenteert. Andere ambachten die je er kan tegenkomen zijn een echte goudsmid, een hoedenmaakster, een letterkapper, een houtdraaier, zelfs een schrijfster van een kinderboek en nog veel meer. Voor een hapje en tapje zijn er onder meer de jonge meisjes Zus en Zoet die lekkers bakken of een kleinschalige bierbrouwster.

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier