Nieuws uit de regio

03-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Meer dan zomaar 'een tasje koffie'

In de Leopoldlei openden Kitty Van de Ven (45) en haar partner Mike Van Vlasselaer (48) een splinternieuwe koffiebar ‘Koffie Boetiek HOB’. Niet voor zomaar een tasje koffie, maar voor speciality koffie, met veel liefde bereid  met de beste kwaliteitskoffie. Je proeft er diverse koffie speciality’s  maar ook lekkere zelfgemaakte gemberthee of een frisse pint. Kitty en Mike houden ook van vintage en zo, vlak bij de Voddemèt, hebben ze hun zaak dan ook ingericht met toffe tweedehandsspullen die te koop zijn.

Een koffiebar in levendig Heist

“We komen allebei uit een andere branche, maar kwamen op een leeftijd dat we dachten: als we nog iets andere willen doen, dan is het nu het moment”, vertelt Kitty enthousiast. “We zijn allebei koffieliefhebbers en hebben in Antwerpen een opleiding barista gevolgd. Eerst dachten we in Kontich een zaak te openen, maar Heist-op-den-Berg is zo’n levendige gemeenschap, dat we toch voor hier gekozen hebben. En met de Voddemét vlakbij, hadden we direct een thema om ons koffiehuisje knus in te richten, onder meer met antieke foto’s van de markt bijna 50 jaar geleden”.

Geen koffie als een ander

Koffie Boetiek Hob serveert speciaal uitgezocht koffie, anders dan het gewone commerciële circuit. “Onze leverancier gaat zijn de bonen uitzoeken in de productielanden en brandt zelf de koffie, een lichtere branding dan traditioneel. Donkere branding gebeurt dikwijls om slechte bonen te verbergen”, weet Kitty. “Voor onze espresso gebruiken we een melange van 3 verschillende soorten, een fruitige, een citrustoets en een chocoladenasmaak. Voor onze lunge, de traditionele tas koffie, serveren we een single blend van Braziliaanse ongewassen bonen met een mooi mondgevoel”.

Nog meer lekkers

Kitty houdt ook van bakken en heeft elke dag een andere soort cake in de aanbieding net als een lekker stuk broodpudding. “Als dat aanslaat, zoeken we misschien nog wel een extra bakker om wat lekkers aan te bieden’ aldus Kitty. In de Koffie Boetiek Hob kan je ook vers gebrande koffiebonen kopen, van de koffie die in de zaak wordt geschonken. “Zelfs vacuüm verpakt, is er na enkele weken al een verlies van aroma. Daarom hebben we geen groot assortiment, maar op bestelling kunnen we ook bijzondere koffies leveren”.

Koffie Boetiek Hob is op maandag open van 6.30 tot 14 u, op dinsdag van 8 tot 16.30 u net als op vrijdag, zaterdag van 9 tot 16.30 u en zondag van 9 tot 15 u.  

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier