Nieuws uit de regio

25-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Heistse agenten hebben een nieuwe collega

In het politiecommissariaat aan de Kloosterstraat heeft Yukon, een Mechelse scheper van 2 jaar, de eed afgelegd in handen van korpschef Eva Tolleneer en burgemeester Jan Moons als nieuwe politiehond van de zone Heist. Yukon is de opvolger van Brinãs, die vorig jaar in maart, samen met zijn baasje Herman op pensioen ging. De nieuwe politiehond zal, samen met zijn begeleider Steve Liekens, worden ingezet patrouillehond tijdens voetpatrouilles en bij de handhaving van de openbare orde, bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

Hond en begeleider aanspreekbaar op straat

Yukon is genoemd naar de eerste hond van de vorige hondenbegeleider Herman, die nog mee coach is geweest voor zijn opvolger. “Yukon is de langste rivier van Canada”, vertelt Herman, “Ik  geef mijn honden altijd aardrijkskundige namen. Mijn  laatste politiehond Brinãs, een Hollandse herder, is bijvoorbeeld een klein Spaans dorp. Politiehonden kunnen tot dat ze een jaar of 10 zijn, ingezet worden”. Yukon kan dus nog verschillende jaren in het Heistse straatbeeld te zien zijn.

Drugshond

Het nieuwe lid van het Heistse korps is de persoonlijke eigendom van zijn begeleider Steve Liekens uit Herenthout.  “Yukon is een vrij groot exemplaar voor een Mechelse herder”, aldus Steve, “Hij weegt ongeveer 40 kilo  en heeft opvallend grote oren.  Bij zijn examen als politiehond haalde hij met 86 % de grootste onderscheiding. Ondanks zijn jonge leeftijd is het dus een heel goeie hond.”   Vanaf september zal hij in Brussel nog een opleiding van ongeveer een half jaar volgen als drugshond

 

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier