Nieuws uit de regio

23-01-2024 - Hulshout

Elien Berghmans eerste vrouwelijke burgemeester Hulshout?

Na de aankondiging van burgemeester Geert Daems (CD&V) dat hij volgende legislatuur geen kandidaat meer is , moest de Hulshoutse meerderheidspartij op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Dat wordt, niet geheel onverwacht, Elien Berghmans (35) die ook al vele jaren in de gemeentepolitiek zit. De Hulshoutse CD&V heeft met ‘Hulshout Op Punt’ (HOP) een nieuwe lokale partij opgericht en heeft de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad. De kans is dus reëel dat Hulshout binnenkort voor het eerst een vrouwelijke burgemeester zal hebben.

Veel ervaring ondanks leeftijd

Op het nieuwjaarsontbijt van HOP maakte voorzitster Ilse Mariën de naam van de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. “Huidig eerste schepen Elien Berghmans is jong, gedreven en ambitieus. Ze neemt een trekkersrol op in veel projecten en is dan ook de geknipte kandidaat om huidig burgemeester Geert Daems op te volgen. Ze is dan ook unaniem door het partijbestuur aangeduid.”, zegt Ilse Mariën.  Politiek is geen ongekend terrein voor Elien Bergmans. Op 18-jarige leeftijd zette ze haar eerste stappen in de politiek en zetelde 6 jaar lang in de OCMW raad. Toen ze de eerste maal deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, werd ze rechtstreeks verkozen in het schepencollege. En ook in de huidige legislatuur maakt Bergmans deel uit van het schepencollege.

Lokale Hulshoutse partij

“Ik ben blij en vereerd met het vertrouwen van ons partijbestuur, vertelt Berghmans.  “Met heel veel zin en enthousiasme kijk ik uit naar 13 oktober. Met Hulshout op Punt slaan we een nieuwe richting in. We willen dit doen door vernieuwende politiek te combineren met een sterke lokale verankering. Hulshout op Punt is de dorpspartij van en voor onze inwoners. Een positief project op maat van Hulshout. We trekken resoluut de lokale kaart. Met een goeie mix van nieuwkomers en ervaren mensen gaan we vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Samen bouwen we aan een sterk en levendig Hulshout waar elke bewoner terecht trots op mag zijn “, aldus Bergmans.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier