Nieuws uit de regio

23-01-2024 - Hulshout

Elien Berghmans eerste vrouwelijke burgemeester Hulshout?

Na de aankondiging van burgemeester Geert Daems (CD&V) dat hij volgende legislatuur geen kandidaat meer is , moest de Hulshoutse meerderheidspartij op zoek naar een nieuwe lijsttrekker. Dat wordt, niet geheel onverwacht, Elien Berghmans (35) die ook al vele jaren in de gemeentepolitiek zit. De Hulshoutse CD&V heeft met ‘Hulshout Op Punt’ (HOP) een nieuwe lokale partij opgericht en heeft de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad. De kans is dus reëel dat Hulshout binnenkort voor het eerst een vrouwelijke burgemeester zal hebben.

Veel ervaring ondanks leeftijd

Op het nieuwjaarsontbijt van HOP maakte voorzitster Ilse Mariën de naam van de nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. “Huidig eerste schepen Elien Berghmans is jong, gedreven en ambitieus. Ze neemt een trekkersrol op in veel projecten en is dan ook de geknipte kandidaat om huidig burgemeester Geert Daems op te volgen. Ze is dan ook unaniem door het partijbestuur aangeduid.”, zegt Ilse Mariën.  Politiek is geen ongekend terrein voor Elien Bergmans. Op 18-jarige leeftijd zette ze haar eerste stappen in de politiek en zetelde 6 jaar lang in de OCMW raad. Toen ze de eerste maal deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, werd ze rechtstreeks verkozen in het schepencollege. En ook in de huidige legislatuur maakt Bergmans deel uit van het schepencollege.

Lokale Hulshoutse partij

“Ik ben blij en vereerd met het vertrouwen van ons partijbestuur, vertelt Berghmans.  “Met heel veel zin en enthousiasme kijk ik uit naar 13 oktober. Met Hulshout op Punt slaan we een nieuwe richting in. We willen dit doen door vernieuwende politiek te combineren met een sterke lokale verankering. Hulshout op Punt is de dorpspartij van en voor onze inwoners. Een positief project op maat van Hulshout. We trekken resoluut de lokale kaart. Met een goeie mix van nieuwkomers en ervaren mensen gaan we vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Samen bouwen we aan een sterk en levendig Hulshout waar elke bewoner terecht trots op mag zijn “, aldus Bergmans.

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier