Nieuws uit de regio

02-05-2023 - Hallaar

Berthoutbengels eerste prijs cum laude

Heist-op-den-berg heft nogmaals bewezen dat ze dé fanfaregemeente is van Vlaanderen en dat de toekomst verzekerd is: op het EMJ, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in het Limburgse Pelt, behaalde de Berthoutbengels een eerste prijs cum laude onder leiding van hun dirigent Lorenz Havermans.  De Berthoutbengels zijn de jeugdafdeling van de K.Fanfare De Berthoutzonen, ook al een van de betere fanfares van Vlaanderen.

Internationaal muziekfestival

Het EMJ werd al voor de 71ste keer georganiseerd en ontvangt jeugdmuziekgroepen in allerlei genres en vanuit gans Europa, maar de laatste jaren van ook daarbuiten. Ongeveer 100 kinder- en jeugdorkesten en instrumentale ensembles met om en bij de 4.000 jongeren tot 28 jaar uit de hele wereld komen bij elkaar in Neerpelt om muziek te maken. Een internationale professionele jury evalueert de optredens en reikt een diploma uit met de vermelding derde, tweede, eerste (tussen 80 en 89%), eerste prijs cum laude (tussen 90 en 97% of eerste prijs summa cum laude (tussen 98 en 100%). 

Een jaar hard werken

De coaching en begeleiding van jonge muzikanten is steeds een belangrijk deel geweest van de werking van de Berthoutzonen. Zo kan de jeugd rekenen op professionele begeleiders, hebben ze een eigen orkest 'De Berthoutbengels' onder leiding van Lorenz Havermans, en hebben ze een eigen jeugdbestuur. Het was dan ook een hoogtepunt in hun werking als ze zaterdagavond een prachtige 1ste prijs cum laude kregen en daarmee tot de top van de deelnemers behoorden qua resultaat. Een schitterend resultaat voor een jaar hard werken. Het prachtig slotmoment was dan een ontlading  in de sporthal van Pelt.

Lorenz Havermans

Voor dirigent Lorenz was het een eerste hoogtepunt want deze week neemt hij deel aan de solistenwedstrijd op het Europees Brass Band kampioenschap in Malmö (Zweden) en volgt er hopelijk eind deze week een tweede prachtig resultaat. Wil je de Berthoutbengels zelf ook eens aan het werk horen? Dat kan want op zondag 2 juli spelen ze samen met de grote fanfare, De Berthoutzonen Hallaar, om 10.30u aan de oude jongensschool te Hallaar een gratis concert.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier