Nieuws uit de regio

22-09-2022 - Heist-op-den-Berg

Europese jongeren in Heist

Onder impuls van Bernadette De Cat heeft Heist-op-den-Berg al vele jaren ervaring  met Europese uitwisselingsprojecten met jongeren en beleidsmakers die samen willen nadenken over een betere wereld. Van 25 tot 28 september loopt in Heist weer zo’n internationaal project met deelnemers uit 12 verschillende landen. EASY Towns (European Accessible Sustainable Young Towns) wil jongeren laten kennis maken met het culturele erfgoed van anderen en pleiten voor respect voor ieders culturele achtergrond.

Heist-op-den-Berg in de wereld

Eerder waren Heistsenaars, samen met Bernadette De Cat, ook al actief in andere Europese uitwisselingsprojecten. Met ‘Let’s post it’ werkten Heistse jongeren in Massa di Somma, een klein Italiaans dorpje op de helling van de Vesuvius, samen aan ‘European Citizenship’. Met ‘Swan’ (Society with Awareness of Non-Discrimination) deed Heist tot twee keer toe een Twin City-project met het Italiaanse Ercolano.

Met de steun van Europa

Easy Towns ijvert naar een samenleving waarin iedereen meetelt. De uitwisseling stond al eerder op het programma maar de Covid-19 doorkruiste helaas dit project. Europa was Heist-op-den-Berg goed gezind en gaf twee maal een verlenging van het budget en de activiteiten Meer dan 40 buitenlandse gasten krijgen een boeiend programma waarin jeugd, inclusie, tolerantie, respect en het Heistse culturele erfgoed centraal staan. Zij komen uit Kroatië, Duitsland, Slovakije, Italië, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje, Malta en Bulgarije. Ze verblijven in hotel Villa Monte in de Bergstraat of bij verschillende particuliere gastgezinnen. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de Heistse maandagmarkt, een concert in CC Zwaneberg, aan diverse instellingen als het Hof van Riemen, de Sporthal, zwembad De LO en de Hnita Jazz Club.  Der zijn ook uitstappen naar het Fort van Breendonk, de Dossinkazerne en het Predikheren in Mechelen. Dinsdagavond worden ze nog officieel ontvangen op het gemeentehuis en krijgen ze op de watertoren nog een zicht op ‘Heist by night’.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier