Nieuws uit de regio

13-01-2022 - Heist-op-den-Berg

De grootste danswedstrijd van Vlaanderen

Met de Dance Waves Competition strijkt de grootste danswedstrijd van Vlaanderen en Nederland op zondag 16 januari neer in Cultuurcentrum Zwaneberg op het Cultuurplein. De organisatie heeft alle kleedkamers en andere ruimtes van het cultuurcentrum afgehuurd om het voor de 400 deelnemers coronaproof te laten doorgaan en ook in de grote schouwburg werden voor de toeschouwers de nodige maatregelen genomen.

“Ons doel is om jonge, getalenteerde dansers samen te brengen tijdens onze wedstrijden waardoor ze met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren terwijl ze podiumervaring opdoen, “ vertelt oprichtster Tine Peters. “We willen jong talent stimuleren en promoten door het aanbieden van wedstrijden op podia met professionele belichting, juryleden en fotografen. Winnaars worden gepromoot via YouTube, Facebook, Instragram,.. noem maar op “ Ze worden beoordeeld door een jury van bekende dansers en choreografen die ook feedback geven omtrent de dansprestatie. De eerste Dance Wave Competition was op 15 februari 2015 in Bilzen. Ondertussen zijn er al meer dan 100 wedstrijden geweest op podia van Koksijde tot Maaseik, in coronoatijden zelfs virtueel. Dit voorjaar staan er nog een 20-tal wedstrijden gepland tot op 28 en 29 mei het Belgisch Kampioenschap in het Cultuurcentrum van Hasselt.

Op het grote podium (13 x 9 m) van Zwaneberg beginnen de wedstrijden zondag om 10.30 met de balletdansers. In een strak tijdsschema gaat het dan doorlopend verder met moderne, hedendaagse dans (vanaf 11.15 u) en hip hop (vanaf 16.40 u)  tot ongeveer 20.30 u. Publiek is de hele dag welkom in de grote schouwburg van Zwaneberg.

Dance Waves Competition werkt ook mee aan het dansprogramma Dance Dreams elke dinsdagavond op Play 5

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier