Nieuws uit de regio

16-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Terug cinema in Heist

Het is niet dat cinema Flora terug komt na het verdwijnen van Blokker in de Bergstraat maar in de maand augustus opent CC Zwaneberg op de parking in de Vlinderstraat een heuse drive-in cinema. Bij een online poll mochten filmliefhebbers kiezen uit een 30-tal kaskrakers waarbij vooral muziekfilms in de smaak bleken te vallen. De pop-up drive-in movies  gaan van start op vrijdag 7 augustus om 21.30 u met A Star is Born met Lady Gaga in de hoofdrol en met Bradley Cooper, die de film ook regisseerde. Tickets verkrijgbaar vanaf 1 juli.

Op de parking van de Vlinderstraat komt een LED-scherm van 8 x 4 meter en zullen in eerste instantie 90 wagens worden toegelaten, om te voldoen aan het maximum van 200 toeschouwers per culturele manifestatie. “Er kunnen wel wat meer auto’s op het terrein, maar voorlopig houden we het bij dit aantal”, aldus Iris Verwerft, verantwoordelijke voor de filmprogrammatie in Zwaneberg. “We zaten al langer met het idee van een drive-in cinema in ons hoofd en nu is het in een stroomversnelling gekomen. Uit de bevraging blijkt dat vooral muziekfilms in trek waren. Of we boys en girls voorzien die met drank en popcorn rond komen, is nog een beetje afwachten. Op rolschaatsen zoals in de Amerikaanse drive-ins zal het op de parking wel niet mogelijk zijn”.

Er zal een mobiel toilet voorzien worden en volgens Iris zal zelfs een malse regenbui geen probleem zijn om film te kijken. Alleen bij stormweer wordt er misschien uitgeweken naar Zwaneberg.

De voorlopige programmatie:
- 7 augustus (21.30 u): A Star is Born
- 14 augustus (21.30 u): Bohemian Rapsody, biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen.
- 21 augustus (21 u) Green Book, Oscar-winnende roadmovie uit 2018
- 28 augustus (21 u): Mamma Mia 2, Here we come again, 10 jaar na de eerste Mamma Mia, met liedjes van Abba.

Iris hoopt nog op uitbreiding van de programmatie: “Als we toch de infrastructuur moeten voorzien, zou het zonde zijn om daar niet meer gebruik van te maken”. Omwille van het beperkt aantal bezoekers is het best de tickets in voorverkoop aan te schaffen. Dat kan vanaf woensdag 1 juli om 9 u, zowel online via www.zwaneberg.be als telefonisch op 015 25 07 70

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier