Nieuws uit de regio

08-06-2020 - Heist-op-den-Berg

"Eindelijk terug een goei pint"

Drie maanden heeft het geduurd, maar eindelijk kunnen we terug op café. Zelfs op een druilerige maandagmorgen waren de terrassen op het ‘gouden kruispunt’ al goed bezet. Het kan er ook aan gelegen hebben dat ‘t Hoekske wegens verbouwingswerken nog gesloten was en dat de Place 2 Be na het faillissement nog wacht op een nieuwe uitbater. Ook in de Bergstraat genoot men van de eerste koffie of pint, desnoods onder een paraplu.

’t Hoekse heeft de coronasluiting gebruikt om grondige verbouwingen te doen, onder meer een nieuwe trap naar de sanitaire unit op de verdieping en een gevoelige uitbreiding en verbetering van  de keuken .  Het Eetkaffee zal in fases opengaan, maar pas half juli zal alles 100 % in orde zijn. Het terrascafé breidt uit tot voor het monument der gesneuvelden. ‘”Misschien ook op het grasveldje, dat onder meer door Heist Zomert al werd gebruikt”, aldus de Flosh “Veel zal in het café niet wijzigen, vooral voor het personeel zal het een verbetering zijn. Als je moest weten hoe wij vroeger onze tapas moesten klaarmaken…!” Verbouwingen te volgen op www.hoekske2020.be

Ook voor Yves Janssens van ’t Pleintje was het een moeilijke periode: “In het beging hebben we flink gepoetst, maar je kan niet blijven kuisen. Onze familie baat sedert 1935  deze zaak uit, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Op de duur werd ik er radeloos en gefrustreerd van. Drie maanden is bijzonder lang, we zijn blij dat we er weer kunnen tegenaan gaan.  Onze zaak is gelukkig vrij groot zodat we ruim onze tafeltjes kunnen plaatsen”. Eén van de eerste klanten was Jos Godts en zijn vrouw Maria: “Eindelijk nog eens een goei pint van ’t vat, of zelf rechtstreeks van de citerne. Toch stukken beter dan een pils uit ’t fleske”.

Ook aan Den Hosp werd het terras uitgebreid. “De straat is nu afgesloten met betonblokken, wat een veiliger gevoel geeft”, aldus David Geerts. “Wij gingen op maandagmorgen  om 10 u open, maar om kwart na negen stonden de mensen al te wachten voor de deur. Het zal wel anders werken zijn, want telkens iemand zijn tafeltje verlaat, moet dat ontsmet worden. Daarvoor wordt er een extra personeelslid ingezet. Ik was misschien beter een commerce begonnen in ontsmettingsvloeistof. Sedert ik 14 jaar ben, heb ik op een of andere manier in de horeca gewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Waar alle horecauitbaters het mee eens zijn, is de hoop op een warme, zonnige zomer die een deel van het geleden verlies moet goed maken.

 

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier