Nieuws uit de regio

04-11-2019 - Heist-op-den-Berg

Alles met de computer

Als je in Heist-op-den-Berg werken wil uitvoeren aan je eigendom of je wil verbouwen en je maakt tijdelijk gebruik van een deel van de straat door bijvoorbeeld de plaatsing van een container, kraan, stelling of verhuiswagen of voor de levering van meubels, dan heb je toelating tot inname van het openbaar domein nodig. Dat gebeurt vanaf nu digitaal. Ook voor aanvragen van evenementen zoals fuiven, buurtfeesten, sportevenementen zal het nieuwe computerprogramma gebruikt worden.

Voor de verwerking van al deze aanvragen heeft het gemeentebestuur het online platform EagleBe aangekocht, een softwareprogramma dat al in meer dan 75 gemeenten in gebruik is. Vanaf 1 januari zal het platform ook dienen voor de aanvraag van alle evenementen waarvoor een gemeentelijke toelating nodig is. Dit digitale evenementenloket zal de aanvraag van een evenement eenvoudig houden en zorgen voor een snellere verwerking. Bovendien kan je ook makkelijk de stand van zaken van je aanvraag opvolgen. Op woensdag 13 november is er vor particulieren en organisatoren van feesten en sportmanifestaties om 20 u een infomoment in Café Velodroom van Cultuurcentrum Zwaneberg. Daar kan je zien hoe een digitale aanvraag in zijn werk gaat. Als het niet lukt, kun je nog altijd terecht bij team Mobiliteit( wegsignalisatie@heist-op-den-berg.be ) of team Evenementen (evenementen@heist-op-den-berg.be ) van de gemeente.

Tijdelijk een stuk van de openbare weg gebruiken om een verhuiswagen met lift en nog een extra camion te plaatsen is ook niet gratis. De ‘huur van het openbaar domein’ bedraagt 30 cent per m² per dag met een minimum van 15 euro.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier