Nieuws uit de regio

04-11-2019 - Heist-op-den-Berg

Alles met de computer

Als je in Heist-op-den-Berg werken wil uitvoeren aan je eigendom of je wil verbouwen en je maakt tijdelijk gebruik van een deel van de straat door bijvoorbeeld de plaatsing van een container, kraan, stelling of verhuiswagen of voor de levering van meubels, dan heb je toelating tot inname van het openbaar domein nodig. Dat gebeurt vanaf nu digitaal. Ook voor aanvragen van evenementen zoals fuiven, buurtfeesten, sportevenementen zal het nieuwe computerprogramma gebruikt worden.

Voor de verwerking van al deze aanvragen heeft het gemeentebestuur het online platform EagleBe aangekocht, een softwareprogramma dat al in meer dan 75 gemeenten in gebruik is. Vanaf 1 januari zal het platform ook dienen voor de aanvraag van alle evenementen waarvoor een gemeentelijke toelating nodig is. Dit digitale evenementenloket zal de aanvraag van een evenement eenvoudig houden en zorgen voor een snellere verwerking. Bovendien kan je ook makkelijk de stand van zaken van je aanvraag opvolgen. Op woensdag 13 november is er vor particulieren en organisatoren van feesten en sportmanifestaties om 20 u een infomoment in Café Velodroom van Cultuurcentrum Zwaneberg. Daar kan je zien hoe een digitale aanvraag in zijn werk gaat. Als het niet lukt, kun je nog altijd terecht bij team Mobiliteit( wegsignalisatie@heist-op-den-berg.be ) of team Evenementen (evenementen@heist-op-den-berg.be ) van de gemeente.

Tijdelijk een stuk van de openbare weg gebruiken om een verhuiswagen met lift en nog een extra camion te plaatsen is ook niet gratis. De ‘huur van het openbaar domein’ bedraagt 30 cent per m² per dag met een minimum van 15 euro.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier