Investeer nu nog in je zaak

Als ondernemer bent u zich er vast bewust van dat u om te innoveren af en toe ook moet durven investeren. Door enkele belangrijke veranderingen in de vennootschapswetgeving die er in 2020 zitten aan te komen, is het misschien een goed idee om nog voor het einde van het jaar een investering te doen die u misschien al langer in het achterhoofd had. Nog tot 31 december 2019 profiteert u immers van het gunstige fiscale regime.

Fiscale veranderingen
Waarom het de moeite loont om nog voor 31 december 2019 te investeren? Er zijn drie belangrijke aandachtspunten. Vooreerst daalt vanaf 2020 de verhoogde eenmalige investeringsaftrek van 20% naar 8%. Ten tweede kan volgens het huidige systeem een kleine vennootschap op het einde van het boekjaar (bv. 31 december) een  investering doen en de afschrijvingen daarop voor een volledig jaar in kosten nemen. Ook deze gunstige veelgebruikte maatregel om winsten te drukken zal vanaf 2020  afgeschaft worden. Vanaf 2020 zal u moeten afschrijven in verhouding tot het aantal dagen dat u de investering al in bezit hebt. Doet u een investering op 31 december, dan hebt u de investering slechts 1 dag in uw bezit waardoor u slechts 1/365e in kosten kunt nemen. Een belangrijke wijziging met directe impact op uw resultaat. Tenslotte zal in 2020 (aanslagjaar 2021) het normale belastingtarief voor vennootschappen verder dalen tot 25% en het kmo-tarief tot 20%. Als gevolg van de tariefverlaging is het interessant om de belastbare winst dit jaar nog zoveel mogelijk te drukken door bijvoorbeeld extra kosten te maken.

De nodige zuurstof voor uw onderneming
Heeft u nog investeringsplannen maar zit u met een aantal vragen omtrent de financiering van uw project? Plant u bijvoorbeeld een verbouwing, een nieuwe inrichting, de  aankoop van een nieuw bedrijfsvoertuig of machine? Bij AXA Bank helpen we u verder met het juiste krediet aan gunstige voorwaarden en leent u precies wat u nodig heeft om uw plannen te realiseren. Niet alleen de juiste uitrusting, maar ook de inrichting van uw zaak zorgt ervoor dat uw bedrijf optimaal kan functioneren.

Plannen om te investeren?
Samen met een van onze experts kan u bekijken hoe u dit jaar nog kan investeren. Maak een vrijblijvende afspraak, dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een  moment waarop u kan langskomen voor een goed gesprek.

Werken bij Zakenkantoor Gorris

Werken bij Zakenkantoor Gorris?
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Misschien kan jij ons team wel komen versterken.
Wij zijn op zoek naar een adviseur beleggingen.
De volledige vacature kan je nalezen op www.vdab.be (zoekwoord: Gorris)
Interesse? Stuur je cv & motivatiebrief door naar kantoor.gorris@skynet.be t.a.v. Daisy Van de Moer

 

Zakenkantoor Gorris
Boudewijnlaan 41C, 2220 Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44
kantoor.gorris@skynet.be
www.zakenkantoorgorris.be
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier