Koffie Boetiek HOB

Meer dan zomaar 'een tasje koffie'

In de Leopoldlei openden Kitty Van de Ven (45) en haar partner Mike Van Vlasselaer (48) een splinternieuwe koffiebar ‘Koffie Boetiek HOB’. Niet voor zomaar een tasje koffie, maar voor speciality koffie, met veel liefde bereid  met de beste kwaliteitskoffie. Je proeft er diverse koffie speciality’s  maar ook lekkere zelfgemaakte gemberthee of een frisse pint. Kitty en Mike houden ook van vintage en zo, vlak bij de Voddemèt, hebben ze hun zaak dan ook ingericht met toffe tweedehandsspullen die te koop zijn.

Een koffiebar in levendig Heist

“We komen allebei uit een andere branche, maar kwamen op een leeftijd dat we dachten: als we nog iets andere willen doen, dan is het nu het moment”, vertelt Kitty enthousiast. “We zijn allebei koffieliefhebbers en hebben in Antwerpen een opleiding barista gevolgd. Eerst dachten we in Kontich een zaak te openen, maar Heist-op-den-Berg is zo’n levendige gemeenschap, dat we toch voor hier gekozen hebben. En met de Voddemét vlakbij, hadden we direct een thema om ons koffiehuisje knus in te richten, onder meer met antieke foto’s van de markt bijna 50 jaar geleden”.

Geen koffie als een ander

Koffie Boetiek Hob serveert speciaal uitgezocht koffie, anders dan het gewone commerciële circuit. “Onze leverancier gaat zijn de bonen uitzoeken in de productielanden en brandt zelf de koffie, een lichtere branding dan traditioneel. Donkere branding gebeurt dikwijls om slechte bonen te verbergen”, weet Kitty. “Voor onze espresso gebruiken we een melange van 3 verschillende soorten, een fruitige, een citrustoets en een chocoladenasmaak. Voor onze lunge, de traditionele tas koffie, serveren we een single blend van Braziliaanse ongewassen bonen met een mooi mondgevoel”.

Nog meer lekkers

Kitty houdt ook van bakken en heeft elke dag een andere soort cake in de aanbieding net als een lekker stuk broodpudding. “Als dat aanslaat, zoeken we misschien nog wel een extra bakker om wat lekkers aan te bieden’ aldus Kitty. In de Koffie Boetiek Hob kan je ook vers gebrande koffiebonen kopen, van de koffie die in de zaak wordt geschonken. “Zelfs vacuüm verpakt, is er na enkele weken al een verlies van aroma. Daarom hebben we geen groot assortiment, maar op bestelling kunnen we ook bijzondere koffies leveren”.

Koffie Boetiek Hob is op maandag open van 6.30 tot 14 u, op dinsdag van 8 tot 16.30 u net als op vrijdag, zaterdag van 9 tot 16.30 u en zondag van 9 tot 15 u.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Speciale promoties Check het hier