SOS ezel ... Balkenende Donkieshuis

Wendy Haezaerts

In Itegem woont Wendy Haezaerts, de drijvende kracht achter de vzw Balkenende Donkieshuis. Deze organisatie, gedragen door mensen van hier met een warm hart voor dieren, bekommert zich volledig belangeloos om het welzijn en de opvang van verwaarloosde ezels. Vaak komen er dieren terecht die gevonden of afgestaan  worden of die door de politie in beslag werden genomen. Bij Balkenende Donkieshuis vinden ze een nieuwe thuis!

De start van ons verhaal
Wendy:
Het verhaal begon in 2016 toen de meester van onze zoon Seppe zijn ezel wegdeed en hulp zocht. Na lang wikken en wegen besloten we Fransine onder  onze vleugels te nemen. Niet veel later kwam daar een tweede ezeltje bij. Nadien ging het snel en vanaf eind 2018 zijn we gepassioneerd bezig met de strijd tegen  dierenmishandeling. Vandaag vangen we ezels en sinds kort ook pony’s op en verzorgen ze.

Schrijnende toestanden
Wendy:
We zien echt schrijnende taferelen. Het is soms onvoorstelbaar hoe sommige dieren bij ons terecht komen, verwaarloosd, ziek en uitgehongerd. Sommigen  hebben maanden- tot zelfs jarenlang geen contact meer gehad met mensen. Het vertrouwen terugwinnen vraagt dan ook enorm veel geduld en een specifieke training maar het resultaat is onvoorstelbaar. Onze ezel ‘Freddy’ is hier helemaal uitgemergeld aangekomen. In het begin moesten we zelfs zijn hoofd vasthouden bij het  eten. Nu, maanden later, is hij aan de beterhand. Elke morgen staat hij me op te wachten en geeft hij me eerst een knuffel uit dankbaarheid. Pas daarna begint hij  van z’n korrels te eten … daar krijg ik kippenvel van!

Hoog kostenplaatje
Wendy:
We zijn dan wel erkend als dierenasiel maar dat legt vooral een groot aantal verplichtingen op en er staat helaas maar weinig tegenover. We moeten voor het  merendeel zelf instaan voor de financiële inkomsten en de uitgaven zijn niet min, denk maar aan de dagelijkse voeding en verzorging, de stallen, de dierenarts, een hoefsmid, chips, ... Het is moeilijk het hoofd boven water te houden, we hopen dan ook nog financiële steun te krijgen van de gemeente Heist-op-den-Berg, die is er voorlopig nog niet. Dierenvrienden kunnen ons steunen door een donatie te doen of door peter of meter te worden en ook bedrijven mogen ons sponsoren. Verder is ook materiële steun meer dan welkom.

Balkenende DonkiehuisZomerkampjes voor kinderen
Wendy:
In de zomermaanden organiseren we zomerkampen voor kinderen om hen enerzijds het contact met onze dieren te laten voelen en anderzijds om wat extra  financiële middelen bijeen te sprokkelen. We werken keihard voor de ezels en lossen de ellende van andere mensen op die niet naar hun dieren omkijken. We zijn  wel enorm teleurgesteld in de bijstand die we van de overheid krijgen of althans het ontbreken daarvan. We blijven echter ons beste beentje voorzetten om onze  dieren een beter leven te geven!

Help Balkenende Donkieshuis in Itegem!
Alleen met de steun van meerdere dierenvrienden kan dit mooie initiatief overleven!
Rekeningnummer: BE49 9733 5914 6271

Balkenende DonkiehuisBalkenende Donkieshuis
Hulshoutsesteenweg 27
2222 Itegem
www.balkenendedonkieshuis.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

The Social Boutique

Tapas & Wine bar Foodsharing

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier