Heist Wandelt naar Scherpenheuvel

Het oorspronkelijke plan viel in het water maar op 15 augustus zouden alle Heistse wandel- en loopwegen dan toch naar Scherpenheuvel leiden. Al stappend, joggend over de volledige afstand van 30 km  of een ingekorte versie van 15 km of 5 km, alleen of met het hele gezin, een aantal vrienden of als teambuilding … de sportieve bedevaart naar Scherpenheuvel wordt onvergetelijk!

Creatief in organiseren
De evenementen Heist Loopt & Zingt en Heist Loopt Warm gingen even in de koelkast omwille van ‘je weet wel’. De organisatie bleef het afgelopen jaar echter niet bij de pakken zitten en organiseerde in  mei 2020 ‘Heist Loopt Virtueel’ waarvan de opbrengst naar een bestelwagen voor de Sociale Kruidenier ging. En ook nu staat er alweer iets nieuws op de planning, ‘Heist wandelt naar Scherpenheuvel’.  Een herkansing want normaal vond dit evenement plaats op 1 mei. Maar niet getreurd, uitstel is geen afstel want op 15 augustus kunnen we dan toch op pad gaan. De inschrijvingen zijn nog geopend tot  woensdag 11 augustus om middernacht.

Alle wegen leiden naar Scherpenheuvel
De tocht naar Scherpenheuvel vertrekt voor de 3 afstanden aan het station van Heist-op-den-Berg waar je meteen te voet aan de fikse tocht van 30 km begint ofwel de trein neemt. Een treinrit brengt je naar  Aarschot waar je kan vertrekken voor een tocht van 15 km of naar Testelt waar je de wandel- of looptocht van 5 km kan aanvatten. De eindbestemming is de Basiliek van Scherpenheuvel. Leuk om  weten is dat grote, drukke verbindingswegen vermeden worden tijdens de tocht. Je wandelt door de natuur, langs paden, bossen en kleine wandelwegen en onderweg worden er enkele bevoorradingen  voorzien.

Wandelen en joggen voor het goede doel
Op 15 augustus wordt er naar goede gewoonte weer voor het goede doel gewandeld en gelopen. Een eerste goed doel is Nethedal die als verlengstuk van hun dagverblijf in Booischot gaan bouwen aan een nachtverblijf voor 12 personen met een beperking. Het tweede goed doel is het project ‘Schoolondersteuning Heist’ dat als doel heeft de uitstroom van jongeren zonder diploma in de Heistse scholen te  beperken. Elk schooljaar verlaten ook in onze gemeente jongeren de schoolbanken zonder diploma secundair onderwijs waardoor ze de arbeidsmarkt op komen in een bijzonder kwetsbare positie. Beide  goede doelen kaderen in ‘Actie Zorgenmens’ de verzamelnaam van benefietevenementen van Rotary Heist ten voordele van de sociale verenigingen in de gemeente Heist-op-den-Berg.

Save the date
Zondag 15 augustus 2021
Meer info & inschrijvingen: www.heistlooptenzingt.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Speciale promoties Check het hier