Genieten in het groen

Misschien ontdekte je de voorbije weken, toen we nog niet al te ver uit ‘ons kot’ mochten komen leuke, groene plekjes in de buurt. Er zijn hier heel wat ‘trage wegen’ te vinden die ervoor zorgen dat je de regio op een veilige en rustige manier kan ontdekken. Trage wegen vind je overal, op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, zelfs in de stad. Verhard of  onverhard, breed of smal, het zijn de rustige wegen die vroeger gebruikt werden om van dorp tot dorp te wandelen en zijn ook de ideale manier om uitgebreid van het mooie landschap te genieten, ver weg van het drukke verkeer. Ideaal dus voor wie op een vrij moment wil genieten vlakbij huis. Ze brengen je bovendien langs leuke, onverwachte plekjes!

De Averegten
Leuke wandelroutes, gezellige picknickplaatsen, dieren, planten en tal van speelplekjes, De Averegten is de ideale plek voor een rustige wandeling, een sportief intermezzo of een speeluurtje voor de kinderen. Je geniet er van zonsopgang tot  zonsondergang van de natuurpracht en op warme dagen is het er heerlijk koel in de schaduw van de bomen.

Prinsheerlijk stukje platteland
Weidse panorama’s van op de Netedijken, dwalen door de Herenbossen of rondslenteren in het schitterende kasteelpark van  Hof Ter Borght langs kronkelende paadjes tussen eeuwenoude bomen. In Hulshout vind je tal van mooie, groene plekjes waar  je rustig kan wandelen. Bovendien maakt de gemeente ook deel uit van De Merode, een gebied van bijna 1500 ha en daarmee  een van de grootste groengebieden van Vlaanderen. Cultuurliefhebbers, avonturiers, fijnproevers of stiltegenieters vinden hier allemaal hun ding. Je wandelt hier door bossen en over landerijen die eeuwenlang eigendom waren van de prinsen de Merode.

Stiltedorp Gestel
Wandel of fiets je in de buurt van Berlaar dan kom je vast het unieke Gestel tegen. Dit schilderachtige dorpje aan de oevers  van de Grote Nete telt slechts enkele tientallen huizen en werd een paar jaar geleden officieel erkend als stiltegebied. Rustig  wandelen en fietsen is hier dus een garantie. Het hoogtepunt in Gestel is de Sint-Lambertuskerk, een kerk in gotische stijl  waarvan de toren dateert uit de 15de eeuw, en de zuilvormige schandpaal uit 1799 op het kerkplein.

Uitwaaien op de Demerdijk
Iets zuidelijker, in Begijnendijk en deelgemeente Betekom, kan je terecht in het wandelnetwerk Demer en Dijle, goed voor 340  km wandelplezier in een divers gebied met moerassen, bossen, gras- en akkerlanden. Je waait er heerlijk uit op de dijk of  geniet er van een uniek stukje natuur in de groene vallei. Wandel ook eens langs de Demertrefplaats, een stalen brug over de Demer in Betekom waar je overdag een prachtig uitzicht hebt over de Demervallei of ’s avonds de verlichte brug kan ontdekken als je eens langs de oever flaneert.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier