Dag van de Trage Weg

De herfst is in het land en dan is het heerlijk wandelen in het verkleurende landschap, tussen vallende bladeren en nog liefst met een zalig zonnetje erbij. Nog leuker wordt het als je kan wandelen over rustige wegen waarbij je het jachtige leven even kan ontvluchten en kan genieten van de rust. Op zaterdag 19 oktober krijgen die rustige wegen trouwens wat extra aandacht.

Dag van de Trage Weg
Op 19 oktober, de Dag van de Trage Weg, zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken het belang van deze wegen voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen.

Tragewegenwandeling in Heist-op-den-Berg
Op zaterdag 19 oktober ontdek je tijdens een wandeling van ongeveer 6 kilometer het Parkdomein van Hof ter Laken en de nabijgelegen Netevallei. Slechts een kort stukje loopt over verharde weg dus het is het perfecte voorbeeld van een tragewegenwandeling. Onderweg kom je van Tine Van den Broek van Kempens Landschap meer te weten over het domein van Hof ter Laken en in de Netevallei vertelt Koen Deheegher van Sigma Nete-Dijle-Zenne meer over de al gerealiseerde projecten en  toekomstplannen van het Sigmaplan die Vlaanderen moet beschermen tegen overstromingen en meer ruimte maakt voor natuur!

Dag van de trage weg
Zaterdag 19 oktober
Vertrek: 10u aan de parking van de Pallieterhoeve (IJzerenweg 21, Booischot)

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Brilcenter

  Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier