Dag van de Trage Weg

De herfst is in het land en dan is het heerlijk wandelen in het verkleurende landschap, tussen vallende bladeren en nog liefst met een zalig zonnetje erbij. Nog leuker wordt het als je kan wandelen over rustige wegen waarbij je het jachtige leven even kan ontvluchten en kan genieten van de rust. Op zaterdag 19 oktober krijgen die rustige wegen trouwens wat extra aandacht.

Dag van de Trage Weg
Op 19 oktober, de Dag van de Trage Weg, zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken het belang van deze wegen voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien zijn het plekken waar kinderen spelen en bewoners tot rust komen, sporten of de omgeving verkennen.

Tragewegenwandeling in Heist-op-den-Berg
Op zaterdag 19 oktober ontdek je tijdens een wandeling van ongeveer 6 kilometer het Parkdomein van Hof ter Laken en de nabijgelegen Netevallei. Slechts een kort stukje loopt over verharde weg dus het is het perfecte voorbeeld van een tragewegenwandeling. Onderweg kom je van Tine Van den Broek van Kempens Landschap meer te weten over het domein van Hof ter Laken en in de Netevallei vertelt Koen Deheegher van Sigma Nete-Dijle-Zenne meer over de al gerealiseerde projecten en  toekomstplannen van het Sigmaplan die Vlaanderen moet beschermen tegen overstromingen en meer ruimte maakt voor natuur!

Dag van de trage weg
Zaterdag 19 oktober
Vertrek: 10u aan de parking van de Pallieterhoeve (IJzerenweg 21, Booischot)

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier