Zo trotseer je 's nachts de warmte

De slaap vatten als het te warm is in je slaapkamer of wanneer je zelf nog lichtjes oververhit bent is niet altijd eenvoudig. Onderstaande tips zouden je sneller naar dromenland moeten voeren.

Fris je bed inkruipen helpt al voor een betere nachtrust:

  • Neem net voor je gaat slapen een frisse douche maar zet het water niet té koud want dan gaat je lichaam extr aveel moeite doen om weer op te warmen en dat is nu net niet de bedoeling.
  • Verkoel je nek met een koud washandje, een koelelement of een kussensloop die enkele uurtjes doorbracht in de vriezer.
  • Steek je voeten vanonder het dekbed of laken zodat de warmte je lichaam via deze weg kan verlaten. Ook in bed kruipen met natte sokken kan helpen.
  • Slaap onder een dun dekbed van een natuurlijk materiaal zoals dons of katoen. Katoen neemt immers vocht (lees: zweet) op en is luchtdoorlatend.
  • Dat katoen kan je ook doortrekken naar je pyjama of slaapkleed. Los zittende en lichte kledij om te slapen is ideaal, het houdt je lichaam op temperatuur en vangt het zweet op zodat dit niet op je lichaam blijft plakken.

De ideale slaapkamertemperatuur bedraagt zo'n 16 tot 19°C. Niet evident tijdens zwoele zomernachten:

  • Houd de ramen toe op de juiste momenten en dat is overdag. Zo houd je de warmte buiten. Koelt het 's avonds af en is de buitentemperatuur lager dan de temperatuur binnen, dan is het moment aangebroken om alles open te zetten.
  • Investeer in airco of in een ventilator. Die laatste plaats je best richting de deuropening zodat de warmte weggeblazen wordt of bij een open raam om koude lucht binnen te blazen.
  • Schakel elektrische apparaten uit, deze produceren immers warmte en dat is te vermijden.
  • Blijft het toch te warm op je kamer? Kampeer dan eens op een koelere plaats in je huis of in de tuin.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier