Nieuws uit de regio

11-10-2024 - Heist-op-den-Berg

Heistse scholen tekenen samenwerkingsprotocol met politie

In de raadszaal van het gemeentehuis ondertekenden alle Heistse middelbare scholen en de beide academies een samenwerkingsprotocol met politiezone Heist.  Daarin wordt overeen gekomen hoe en wanneer contact genomen wordt met de plaatselijke politie om incidenten of verontrustend gedrag te melden. Aanspreekpunt bij de politie is Peter Jans, die van zijn kant zich ook engageert om regelmatig zijn gezicht te laten zien op de scholen. Vroeger bestond al een ad hoc samenwerking, maar een incident een jaar geleden heeft bewezen dat een structureel overleg zeker een meerwaarde biedt.

Vape incident

Ongeveer een jaar geleden was er een probleem op een Heistse school met vapes waarbij een leerling naar het ziekenhuis werd overgebracht. Toen bleek dat eerder op een andere lokale school dezelfde problematiek zich had afgespeeld. ”Niet alleen  politie, maar ook de scholen waren vragende partij om samen te bekijken hoe we de communicatie school – politie en omgekeerd een betere structuur kunnen geven,” vertelt burgemeester Jan Moons. “We hebben trouwens ook al andere samenwerkingsvormen zoals het ‘drugsplatform’ en kunnen van mekaar leren uit fouten en problemen”. Sofie Bosmans, preventie- en welzijnsambtenaar bij de gemeente, bracht de verschillende partijen samen om officieel het samenwerkingsprotocol te ondertekenen.

Afspiegeling van de maatschappij

Peter Jans, die binnen politiezone Heist het aanspreekpunt is voor de Heistse scholen is ook tevreden dat er nu duidelijke afspraken zijn gemaakt: “Wij houden ook rekening met de privacy en de GPDR wetgeving en maken verschil tussen gerechtelijke incidenten en ‘verontrustend gedrag’.  Dat kan gaan over verschillende aspecten, van radicalisering tot een verontrustende thuissituatie waarmee men op school geconfronteerd wordt. Heist-op-den-Berg is uitgegroeid tot een gemeente van 44.500 inwoners en de meer dan 3000 leerlingen zijn een weerspiegeling van de maatschappij. Ook hier worden wij geconfronteerd met feiten die sommigen alleen in een grootstad verwachten

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier