Nieuws uit de regio

30-08-2024 - Wiekevorst

80 jaar geleden werd Wiekevorst bevrijd

Zondag 1 september  trekt door de straten van Wiekevorst een Bevrijdingsstoet om te herdenken dat er 80 geleden een einde kwam aan de 2de Wereldoorlog. Het evenement wordt georganiseerd door NSB Wiekevorst met als drijvende kracht voorzitter Bert Van den Bergh. Eerst wordt er nog een herdenkingsplaat onthuld en ’s avonds is er een muzikaal optreden waarmee even terug in de tijd wordt gegaan naar de periode van WOII en vlak daarna.

Meerdere Wiekevorstse oorlogsslachtoffers

 Om 13.30 u wordt er eerst een herdenkingsplaat onthuld aan het Gildenhuis in het centrum van ’t dorp. “Op het bestaande monument staan slechts 3 namen”, vertelt Bert Van den Bergh, die al enkele maanden bezig is met de voorbereiding van dit unieke evenement voor Wiekevorst. “In WOII stierven geen Wiekevorstse soldaten, maar waren er wel burgerslachtoffers. Die willen we in ere herstellen”.

Stoet door Wiekevorst

Om 14 u vertrekt de Bevrijdingsstoet van het kerkplein met deelname van de Wiekevorstse verenigingen en 13 antieke oorlogsvoertuigen van de re-enactmentvereniging Spearhead uit Herentals.  Het parcours gaat van de Louis Van Bauwelstraat naar de Heistse weg, de Kruisstraat en de Itegemse weg terug naar het centrum.  Daarna is er een receptie voor iedereen in de parochiezaal.  “Bedoeling  van dit evenement is om de helden uit het verleden te eren, dat het niet mag vergeten worden en er op te wijzen dat dit nooit meer opnieuw mag gebeuren,” aldus Bert Van den Bergh.

The Andrew Sisters uit Mol

Om 19 u is daar een optreden van de Rappel Sisters, een meidengroep uit de Kempen die liedjes brengen uit de oorlogsperiode. Ze brengen klassiekers uit de oorlogsjaren terug tot leven. Swingende muziek van artiesten als The Andrews Sisters en Dean Martin komen aan bod, met daarbij verfrissende danspasjesNSB Wiekevorst heeft een klein oorlogsmuseum op de bovenzaal van het Gildenhuis, elke 3de zondag van de maand open vanaf 10 u.

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier