Nieuws uit de regio

26-07-2024 - Heist-op-den-Berg

15 nieuwe namen voor gemeenteraad op CD&V-lijst

Voorzitter Wim Verhoeven en lijsttrekker Dirk Van Noten presenteerden 15 nieuwe namen die op 13 oktober voor het eerst op het stembiljet voor de gemeenteraad de christen-democraten zullen vertegenwoordigen. Onder hen enkele opvallende namen zoals Nicolas Vanwinsen (33),  kleinzoon van ere-burgemeester Diane Verbist en Nelson Sabayesu (61) was leerkracht in Rwanda, woont reeds 13 jaar in België en wil strijden voor integratie. De jonge burgerlijk ingenieur Vincent Vermeiren (23) (niet op de foto) krijgt de 3de plaats op de lijst.  “Onze lijst met kandidaten vormt een afspiegeling van onze gemeente. Jonge en iets minder jonge kandidaten en met ervaring op veel en diverse terreinen”, aldus Dirk Van Noten.

Uit alle deelgemeenten

Bij de nieuwkomers een aantal namen uit het bedrijfsleven zoals Peter Moris (57), beter gekend als Pjorre Beton, Nathalie Heylen (34) van danscentrum Movere, Siobhan Verschaeren (32), penningmeester van Unizo Heist-op-den-Berg en vennoot bij Cannaerts Accountants, landbouwer Wim Blockx (53) en Steffie Ram (27)  van Rotaract Heist-op-den-Berg en nagelstyliste in Booischot. De jongste nieuwkomer is Louise Vanbesien (19), studente rechten uit Itegem en nestor is Liliane Lambrechts (75), vrouw van gewezen schepen Leo Cannaerts. Ook twee dames met politieke ‘ervaring’: Karolien Vleugels (37) als dochter van voormalig burgemeester Luc Vleugels en Eva Van Noten (27) , werkzaam op het kabinet van minister Benjamin Dalle. Verder nog Bart Van Bael (53), gekend door KWB/Raak in Wiekevorst en het wandelcriterium ‘De Toer van Heist’ en Marleen Seykens (66) uit de Heistse Cultuurraad.

‘Me respect veu ij’

Voorzitter Wim Verhoeven, die zelf ook op de lijst staat: “Samen met de vertrouwde gezichten vormen zij een sterk en evenwichtig team dat klaar staat om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. We zullen dit doen met een sterk inhoudelijk programma en een vastberaden inzet waarin we als CD&V Heist-op-den-Berg onze eigenheid bewaren”.
“Allemaal kandidaten die weten wat er leeft in onze gemeente, de taal van de Heistenaar spreken en dus ‘me respect veu ij’ zoals onze slogan het zegt, aan de verkiezingen meedoen ”, aldus Dirk Van Noten

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier