Nieuws uit de regio

23-07-2024 - Heist-op-den-Berg

Pro Heist - Vooruit stelt haar kopstukken voor

Nadat enkele weken geleden al enkele nieuwe jongeren werden voorgesteld, presenteren de Pro Heist - Vooruit nu de kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Na lijsttrekker David Geerts, staan er 3 vrouwen: volksvertegenwoordiger Kelly Van Tendeloo, nieuwkomer Gisèle Vervoort en gemeenteraadslid Hilde Cools, gevolgd door Itegemnaar Stefan Vanbesien. De jeugdvoorzitter van KFC Molenzonen Hallaar, Sven Lambrechts is de lijstduwer van Pro Heist – Vooruit. “Met deze lijstvorming willen we onze gemeenteraadsleden waarderen, maar ook kans geven aan nieuwe talenten”, aldus kopman David Geerts.

Een mix van ervaring en vernieuwing

Volgens Gisèle Vervoort moet Heist bij grote bouwprojecten meer aandacht besteden aan sociale aspecten als kindvriendelijkheid en betaalbaarheid.  Kelly van Tendeloo wil als Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeentelijk mandataris  de link zijn tussen lokaal en het bestuur in Brussel en zich inzetten voor betaalbare woningen in Heist. Leerkracht Hilde Cools wil dan weer meer aandacht om bij beleidsbeslissingen na te gaan wat het effect is op groepen die soms vergeten worden zoals alleenstaanden of mensen die minder digitaal vaardig zijn. Bij advocaat  Stefan Vanbesien gaat de aandacht vooral naar ondernemers en jongeren en leerkracht Sven Lambrechts wil zich vooral toeleggen op de noden van de lokale sportverenigingen. Zijn droom is dat elke Heistse voetbalclub over een kunstgrasveld zou kunnen beschikken.

Een gemeente waar iedereen, jong en oud, zich thuis

Andere accenten die de kopstukken van Pro Heist – Vooruit naar voor schuiven zijn onder meer meer speelgelegenheid voor jongeren “aangezien 80% van de schoolgaande jeugd de beweegnorm niet haalt”. Kinderopvang met voldoende beschikbare plaatsen is een actiepunt en als de administratie voor (beginnende) ondernemers zoveel als mogelijk te beperken. “Welzijn en kansen krijgen mogen niet alleen afhangen van je inkomen. In Heist moet je met een gerust hart kunnen ouder worden, zonder je zorgen te maken of je al dan niet de hulp zal krijgen die je nodig hebt,” aldus de kandidaat gemeenteraadsleden van Pro Heist Vooruit.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier