Nieuws uit de regio

09-07-2024 - Hallaar

Hallaar wéér onder water

Er bestaan nog zekerheden in het leven: bij elke zware regenbui staat het centrum van Hallaar onder water. Bij de regenbui van 9 juli was dit weer het geval: vanuit de Molenstraat komt het water vanuit Heist-centrum naar Hallaar waar de riolen van de L. Carréstraat en de Broekstraat het water niet meer kunnen slikken. Daardoor gaan de zware riooldeksels in de Molenstraat, ter hoogte van het Italiaanse restaurant, gewoon aan het dansen. Gelukkig is de wateroverlast even snel verdwenen als die gekomen is.

Meer ontharden?

“Het is de schuld van de uitgebreide woningbouw in het centrum van Heist en de vele verhardingen die dat met zich meebrengt”, wordt als reden opgegeven. Voor onthardingsprojecten, waarbij het water in de grond trekt of kan gebufferd worden, zijn in het centrum blijkbaar weinig mogelijkheden. Nieuwbouw in Hallaar centrum houdt er al rekening mee dat de straat wel eens zou kunnen onderlopen.

Waar moet het water naartoe?

Het lokaal bestuur heeft al mogelijke oplossingen onderzocht, maar voor de onmiddellijke toekomst zijn er nog geen maatregelen genomen. Een idee dat eerder werd geopperd is de afkoppeling van de regenwaterriolering halfweg de Molenstraat om die, via de Averegten, naar de Grote Nete af te leiden.

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Speciale promoties Check het hier