Nieuws uit de regio

05-07-2024 - Heist-op-den-Berg

6 jonge socialistische kandidaten voor Heist

Net als andere partijen werkt ook Pro Heist-Vooruit hard aan de samenstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. “Wij zijn specifiek op zoek gegaan naar jonge, geëngageerde kandidaten.”, zegt gemeenteraadslid Sven Lambrechts. “Met onze lijst willen we kansen geven aan jongeren om mee het beleid vorm te geven. We hopen minstens 2 van deze jongere kandidaten in de gemeenteraad te krijgen”; Het jonge geweld op de lijst van kopman David Geerts zijn Lennert Meuris, Yan De Kock, Roslaie Straetmans, Luka Van Loo, Jesse Verbeeck en Emma Coeck (die laatste ontbreekt op de foto).

Jong geweld

De 6 kandidaten zijn allen 26 of jonger maar Rosalie Straetmans is wel de meest opvallende. Ze is nu nog 17 jaar, maar vlak voor de verkiezingen zal ze 18 worden als ze net de studie sociologie begonnen is. Ze doet vrijwilligerswerk in het rusthuis en met kinderen die opgroeien in een kwetsbare situatie. Lennert Meuris (26) en Yan De Kock zijn allebei actief bij jeugdclub Vibro en Emma Coeck is actief bij Chiro Itegem. Luka Van Loo studeerde af als graduaat maatschappelijk werk en wil verder gaan in deze sector en Jesse Verbeeck is vooral actief in de sportwereld, onder meer als turntrainer.

Een mix van ervaring en nieuwkomers

Lijstrekker David Geerts : “Jongeren herkennen zich duidelijk in ons verhaal. Ze komen ook zelf naar ons toegestapt.  Deze maand gaan we met alle kandidaten samen het programma en de campagne verder vorm te geven. Als lijsttrekker vind ik het belangrijk dat onze huidige gemeenteraadsleden blijven mee doen, maar dat we ook kansen geven aan nieuwe kandidaten.”

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier