Nieuws uit de regio

04-07-2024 - Heist-op-den-Berg

't Is weer Chirofeest aan de Zwaan

Eén van de grootste dorpsfeesten  van Heist-centrum, de braderij van verleden week uitgezonderd natuurlijk, zijn de Chirofeesten, dit jaar al aan hun 59ste editie. Het evenement gaat al jaren door in zaal De Zwaan in de Stationsstraat 53 en op de parking en het grote grasveld achter de zaal het eerste weekend van juli, dit jaar op 5, 6 en 7 juli. Drie dagen lang is vooral de biertent dé place-to-be, maar ook het restaurant draait drie dagen op volle toeren. Elke dag zijn er speciale evenementen, zowel sportieve als muzikale, die heel wat volk trekken, met op het terras een echte festivalsfeer.

Nu ook koude schotels

Het hart van de Chirofeesten is de biertent, waar ook de optredens doorgaan en waar kan je proeven uit een assortiment van een 40-tal speciaalbieren, terwijl je geniet van het zonnetje op het uitgebreid terras. Het restaurant is open en vrijdag- en zaterdagavond en twee shiften op zondag; ’s middags en ’s avonds. Het menu kreeg een update: naast mosselen, videe, stoofvlees, croques en spaghetti zijn er voor het eerst ook koude schotels te verkrijgen. En in de koffiebar kan je terecht voor een heerlijke koffie met een gebakje. Dat kan allemaal zonder vooraf te reserveren.

Ouders niet toegelaten

De Chirofeesten gaan vrijdag 5 juli van start met een spetterende kinderfuif voor de jongste dansers. De inkom bedraagt 5 euro, hierbij zit een drankje inbegrepen. Vanaf 17u tot 21u mogen alle kinderen komen dansen. De DJ zal zorgen voor de nodige ambiance op kindermaat en er zijn ook overheerlijke kindercocktails. Papa en mama kunnen eventueel hun kroost opwachten in de restauranttent of in de biertent waar voor de eerste keer een afterwork wordt georganiseerd. Vanaf 22u staan de dj’s klaar met plaatjes voor ieder publiek. Chiro Heist wil er een onvergetelijke vrijdagavond van maken.

Voor elk wat wils

De zaterdag begint al in de voormiddag met het kubbtornooi, dat na een lange pauze terug is van weggeweest. De wedstrijden beginnen om 10.30 u op het grasveld achter de zaal. Deelnemers worden wel al om 10 u verwacht om alles in goede banen te leiden. En van kubben krijg je dorst: dus de biertent is al open. Voor de 4de keer staan er ook fietstochten geprogrammeerd vanaf 9 u ’s morgens. Je kan kiezen tussen een familietocht van 45 km of iets meer uitdagend van 85 km. Om 9.30 u vertrekt een groepspeloton dat met een gemiddelde snelheid tussen 28 en 30 km/u zal rijden. Zaterdagnamiddag wordt het extra gezellig in de biertent met enkele lokale vinylliefhebbers die  hun collectie komen uitstallen op het podium. En voor de slimmeriken is er ’s avond een recreatieve quiz voor ploegen van 6 personen.

Afsluiten in ambiance

Zondag staat vanaf 13 u een volleybaltornooi op het programma dat doorgaat op het grasplein achter de zaal. Vanaf 14 u worden alle kinderen uitgenodigd voor een speelfestijn vol plezier en avontuur. Iedereen is welkom voor  een zotte namiddag vol spel. Hoogtepunt worden de optredens in de grote feesttent met als opwarmer van 19 tot 20 u Os Moe. Daarna is het de beurt aan Donkey Shot, een coverband die de hele tent aan het dansen wil krijgen en de Chirofeesten worden afgesloten door dj Laares.
Voor meer info en inschrijvingen: https://chirofeesten.heist-centrum.be/

 

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

KN Light

KN Light is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken. Nu ook installateur van zonnepanelen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier