Nieuws uit de regio

02-07-2024 - Beerzel

Geen maïsdoolhof door gebrek aan maïs

Het maïsdoolhof van Stichting Kempens Landschap in Beerzel aan de Peredreef, op de grens met Heist-op-den-Berg, is afgelast. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen maanden was het onmogelijk om het zes hectare grote doolhof tijdig in te zaaien. Daarom werd beslist om het succesvolle evenement – dat normaal gezien vanaf 3 augustus zou starten – te annuleren.

Zoals bij vele landbouwers

Al voor de achtste keer zou Stichting Kempens Landschap het nabijgelegen landbouwveld in de Peredreef omvormen tot een gigantisch maïsdoolhof. Dat evenement staat om de twee jaar garant voor complete desoriëntatie. Moeder Natuur gooide helaas roet in het eten. De aanhoudende regenval van de afgelopen maanden heeft ertoe geleid dat het veld te lang onbewerkbaar bleef. De maïs kon - ondanks uitgebreide inspanningen - niet op tijd ingezaaid worden.

‘We’ll be back’

Stichting Kempens Landschap is vastbesloten om in de zomer van 2025 terug te keren. “We blijven ons inzetten om er volgend jaar een unieke en avontuurlijke ervaring van te maken. We kijken uit naar een succesvolle – én zonnige –  editie in 2025”, vertelt directeur Philippe De Backer. “Voor welk thema we volgend jaar kiezen? Dat blijft nog even een verrassing”, aldus De Backer.

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier