Nieuws uit de regio

24-06-2024 - Heist-op-den-Berg

50.000 bierviltjes voor meer cultuur op het terras

Met de eerste zomerse dagen zitten ook de terrassen aan de verschillende horecazaken weer goed gevuld. De Cultuurraad van Heist-op-den-Berg vindt dat er dan niet alleen veel pinten mogen getapt worden, maar dat er ook een beetje cultuur mag beleefd worden. Daarom heeft Dichter bij de Nete Tessa Van Herck een mooie quote geschreven die op 50.000 bierviltjes werd gedrukt en verspreid over de Heistse horecazaken. “En toeval of niet, sinds dat de kaartjes beschikbaar zijn in de Heistse cafés is het mooi weer geworden”, aldus Tessa.

Schrijf zelf een zomers gedicht

“Oorspronkelijk dachten we om aan Café Congé een cultureel aspect toe te voegen”, vertelt cultuurraadvoorzitter Lou Ooms, “maar uiteindelijk hebben we beslist dat in alle deelgemeenten de terrassen een beetje extra cultuur verdienen, dankzij de extra steun van het lokaal bestuur. Het initiatief kwam van Tessa Van Herck, Dichter bij de Nete nog tot het voorjaar van 2025. We kozen voor een korte quote, maar hebben op de achterkant nog ruimte gelaten om zelf een zomers gedichtje aan te vullen. Op de Facebookpagina van Cultuurraad Heist-op-den-Berg bieden we de mogelijkheid om ‘de creatieve schrijfsels met anderen te delen”.

‘Zet u en geniet, terwijl ik voor u de zomer ingiet’

“De quote kwam er in één keer uitgerold” vertelt Tessa Van Herck als naar de inspiratie wordt gevraagd. “Ik hoop vooral dat een kort gedichtje bijdraagt tot een goede sfeer en dat de weergoden daaraan ook een beetje willen meewerken. Het is in ieder geval zo dat sedert de kaartjes beschikbaar zijn, de regenwolken ons land ook eindelijk verlaten hebben.”

De kaartjes worden de laatste week van juni verdeeld over de Heistse horecazaken in alle deelgemeenten. Wie denkt dat hij/zij overgeslagen is of graag ook een leuk bierviltje heeft op zijn/haar zomerterras, kan contact opnemen van An Vertommen van Team Cultuur via an.vertommen@heist-op-den-Berg.be.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier