Nieuws uit de regio

07-06-2024 - Heist-op-den-Berg

Gulle Heistse steun voor Nethedal

Nethedal, het dagcentrum in Booischot en het nachtverblijf in Heist-centrum, kan maar prima functioneren dankzij giften van sponsors. Gelukkig kunnen ze rekenen op de gulle steun van vooral Rotary Heist die regelmatig diverse steunacties organiseert, maar ook occasionele sympathisanten als het Bergstraatcomité of zelfs voetbalclub KSK Heist. Zo kregen ze recent nieuwe technische instrumenten, hulpmateriaal voor verzorging en bijstand in de tuinverzorging, allemaal ondersteuning waarvoor de gasten en directie van Nethedal bijzonder dankbaar zijn.

Mee met moderne technologie

Zo tonen ze in Nethedal Booischot trots hun nieuwe aanwinst: verschillende muziek en spellen tablets geschonken door Rotary Heist met een deel van de opbrengsten van de laatste Heist Loopt Warm van vrijdag 15 december 2023. Hiermee kunnen ze zelf muziek beluisteren en aangepaste spellen spelen op een voor hun geconfigureerde tablet. Met een beamer kunnen ze een ook op een scherm of een witte muur projecteren. Hiermee treden de Nethedalgasten ook in de digitale wereld en kunnen ze kennis maken met de nieuwste technologie. De waarde van de gift bedraagt ongeveer € 8000 waarvan een deel wordt bijgelegd door een fonds van Rotary International ter ondersteuning van de lokale clubwerking. Samen met hun begeleiders stellen ze hun eigen dagplanning op. Ook diverse uitstapjes maken hiervan deel: een terrasje doen bij goed weer, met het busje naar Scherpenheuvel of te gast op de laatste thuismatch van K.SK Heist. Zelfs de spelers kwamen even een babbeltje slaan.

Nachtverblijf draait op volle toeren

Op 1 juni 2023, precies een jaar geleden, opende Nethedal zijn nachtverblijf voor 12 volwassenen met een hoofdzakelijk mentale beperking aan de Werftsesteenweg 16 te Heist-station. In het begin waren er wel enkele kinderziektes, maar al vlug geraakten deze opgelost, zodat de werking met 24/7 begeleiding naadloos verloopt. Een eerste en onaangekondigd inspectiebezoek gaf slechts twee opmerkingen. De gasten toonden met trots hun nieuwe woonst en de inspecteur kon de warme, huiselijke sfeer opsnuiven binnen deze hechte groep, een groot speciaal gezin. Het NVSG, een Rotary organisatie voor Steun aan Gehandicapten sponsorde samen met Rotary Heist de aankoop van een tillift voor het nachtverblijf. Hiermee kunnen minder mobiele personen probleemloos en ergonomisch in en uit het bad worden geholpen. Een aankoop waar ook de begeleiders de voordelen van ondervinden. Met de overvloedige regen van de laatste maanden, zag het terras van het nachtverblijf er redelijk groen uit. Op initiatief van een clublid van Rotary Heist, werd het terras, samen met het gazon en het andere groen onder handen genomen. De gasten zitten ook graag op een proper terras en tussen mooi verzorgde aanplantingen.

Kerststeun van het Bergstraatcomité

Tijdens de eindejaarsdagen werden, naar jaarlijkse gewoonte, enkele kerstallen opgebouwd ter hoogte van de centrumparking in de Bergstraat. Op het allerlaatste moment werd vorig jaar de uitbating van één kerststal geannuleerd. Om de plaats toch niet onbenut te laten hebben initiatiefnemers Gert Bellekens en Edwin Vinck, aangevuld met vrolijke vrijwilligers Ilse Goris en Viviane Van Roosendael , voor het Bergstraatcomité de kerststal uitgebaat. Het Bergstraatcomité was bijzonder fier om niet minder dan € 1350 te overhandigen Nethedal.

 

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Speciale promoties Check het hier