Nieuws uit de regio

25-05-2024 - Wiekevorst

Campagne voor 'lokaal winkelen'

Met ‘Wiekeveust Weekend’ werd in het centrum van Wiekevorst de aftrap gegeven voor een campagne om de lokale handel in de Heistse deelgemeenten in de kijker te zetten. Bezoekers konden in het centrum van de gemeente kennis maken met lokale handelaars en werden er getrakteerd op een kleine attentie. Ook de nieuwe brochure ‘Ondernemen in Heist-op-den-Berg’ werd voorgesteld om handelaars er op attent te maken dat het niet alleen goed wonen is in Heist, maar ook goed om handel te drijven en er te werken. Later op het jaar komen er ook nog promo-dagen in Itegem, Booischot en Schriek.

Een traktatie voor lokale shoppers

Bezoekers aan het centrum van Wiekevorst werden op allerlei lekkers getrakteerd van o.a. Den Baptist, De Witte Lelie, D’roomijs en De Compagnon. Daarnaast mocht de promodag nog rekenen op de medewerking van KBC Verzekeringen en Juwelen Heidi Stroeckx. “Het is de bedoeling dat we in Heist niet alleen de Bergstraat voor lokaal shoppen in de kijker stellen, maar dat we in alle dorpskernen de plaatselijke handelaars een hart onder de riem willen steken”, aldus schepen van economie Eva Van den Brande; “Lokaal winkelen betekent zoveel meer service en de glimlach krijg je er gratis bij”.

Promotie van de dorpskernen

De volgende promotiedagen voor het lokaal winkelen in de dorpskernen zijn op 6 juli Itegoemdag, op 14 september (Booi)schot in de roos en op 5 oktober Schriekeldag. Telkens zal er van 14 tot 17 u op het dorpsplein onder de kerktoren een kraampje staan met promotiemateriaal, waarbij de gemeente op een versnapering trakteert. In Itegem zullen dat op 6 juli alvast frietjes zijn. Je vindt er ook alle info omtrent de Heistbon, de nieuwe cadeaubon die je in Heistse handelszaken kan spenderen. Het team economie hoopt dat in de verschillende kernen nog handelaars zijn die willen meewerken aan deze promodagen.

Een berg aan potentieel vind je in Heist

Voor ondernemers is de nieuwe brochure ‘Ondernemen in Heist-op-den-Berg’ waarin het potentieel van de gemeente wordt aangeprezen  als mogelijke vestigingsplaats. Heist telt zelf al 44.264 potentiële klanten en onderzoek bij deelnemers aan winwedstrijden leert dat 40 % niet uit Heist afkomstig is.  Binnen een autoreistijd van een half uur is er een marktpotentieel van 352.550 inwoners. Het leegstandspercentage is er onder het gemiddelde én het centrum is bereikbaar met de wagen. Allemaal mogelijke accenten die handelaars er toe aanzetten zich in Heist te vestigen.

 

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier