Nieuws uit de regio

07-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Dag van de Eerlijke Handel in Heistse wereldwinkel

Sinds 2004 wordt elke tweede zaterdag van mei de Internationale Dag van de Eerlijke Handel georganiseerd. Die dag vieren ze eerlijke handel en wordt iedereen aangemoedigd om, waar mogelijk, te kiezen voor Fair Trade. Op 11 mei ontdek je in de Oxfam Wereldwinkel in de Noordstraat waar die ‘eerlijke’ producten voor staan. Dit jaar staat voor Palestina in de kijker. Je hoort het verhaal van de Palestijnse partner van Oxfam Parc en je kan er proeven van Palestijnse producten. Het heel vrijwilligersteam van de wereldwinkel staat op de bezoekers te wachten.

Geef de Palestijnse boeren een stem

“Oxfam Wereldwinkels zetten zit jaar Palestijnse producten in de kijker”, zegt May Dierckx van de Heistse Wereldwinkel. “In Palestina leeft de overgrote meerderheid van de mensen van de landbouw. Maar terwijl Israël van de handelsakkoorden met de EU kan genieten, geldt dit niet voor de Palestijnse boeren. Oxfam vindt dat de Palestijnse boer absoluut recht heeft op de toegang tot de internationale markt. Daarom blijven Oxfam wereldwinkels, ondanks alle obstakels, alles op alles zetten om fair trade uit Palestina te verkopen. Als jij de kwalitatieve Palestijnse producten koopt, zorg je voor een eerlijk inkomen voor de Palestijnse boeren.  Bovendien geef je hen een stem: je vertelt de wereld dat je niet akkoord gaat met de huidige situatie in de regio”, aldus Dierckx.

Wie op 11 mei tussen 9.30 en 17 u naar de Wereldwinkel in de Noordstraat 25 komt, profiteert van promotieacties op Palestijnse producten  als couscous, dadels en olijfolie en kan er ook receptenkaartjes bij krijgen.

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier