Nieuws uit de regio

06-05-2024 - Heist-op-den-Berg

De beste turners van Heist

In De Sporthal aan de Lostraat hield Arduas Gym haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Met ongeveer 1000 ‘actieve’ leden zijn ze de grootste sportvereniging van Heist-op-den-Berg. Naast de jaarlijkse turnshow, waar ongeveer 3000 toeschouwers op af komen, zijn de clubkampioenschappen één van de belangrijkste evenementen van het jaar waarvoor verschillende uren per week wordt getraind. Burgemeester Jan Moons (“ik heb zelf een sportminded hart”) en sportschepen Eva Van den Brande deelden de medailles uit aan de beste atleten in hun leeftijdscategorie. Coördinator van de Arudas, Leo Verbeeck, is bijzonder tevreden dat nu ook jongens de weg hebben gevonden naar de turnsport.

Reuzenzwaai

“Voor het eerst moesten onze atleten hun kampioenschap afwerken op alle toestellen”, vertelt Leo Verbeeck “Voor de meisjes betekent dat grond, balk brug en sprong. Voor de jongens zijn dat 6 toestellen: grond, herenbrug, ringen, rekstok, sprong en paard met bogen. Voor de toekenning van de punten konden we een beroep doen op 12 juryleden uit turnverenigingen van het ganse Vlaamse land. Opvallend is dat de jongens niet alleen in aantal, maar ook in kwaliteit op enkele jaren een enorme sprong hebben gemaakt. Wij hebben nu al 4 atleten die de befaamde ‘reuzenzwaai’ aan de rekstok kunnen uitvoeren. Bij de kleuters hebben we de jongens en meisjes moeten splitsen, omdat er zoveel aanmeldingen zijn. Het is vooral bijzonder omdat in andere turnverenigingen in de regio het aantal jongens soms zelfs afneemt.” Volgend jaar hoopt Verbeeck in de grote zaal van De Sporthal het clubkampioenschap te kunnen organiseren zodat een ruim publiek op de uitgeschoven tribune de Heistse turners kan bewonderen.

Dans- en demowedstrijd

Zondag 12 mei organiseren de Arduas voor de turnafdeling van Sporta.be in cultuurcentrum Zwaneberg in de voormiddag een grote danswedstrijd voor teams in moderne dans. In de namiddag zijn er demonstraties van verschillende showteams waaronder dat van de Arduas. Zij brengen een mix van acrogym en choreografie op een ‘big air floor’, een portvloer die toelaat om spectaculaire sprongen en acrobatie uit te voeren. In de Heistse turnvereniging zijn al enkele jaren verschillende atleten actief in deze discipline waarvoor ze speciaal 2 choreografen in dienst h

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier