Nieuws uit de regio

26-04-2024 - Booischot - Pijpelheide

“Mé respect veu ij”

Met een affichecampagne in 11 dorpskernen heeft CD&V Heist-op-den-Berg haar verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang geschoten. “We willen niet in het vaarwater van de nationale en Vlaamse verkiezingen terechtkomen en daarom al deze teaser”, aldus lijsttrekker Dirk Van Noten. “Eén van onze speerpunten wordt de levendige, veilige dorpskernen en we willen de taal van de Heistenaar spreken. Daarom onze basisslogan voor de campagne in het najaar: Mé respect veu ij”.

Héél Heist-op-den-Berg

Met hun reclamepaneel waarop àlle Heistse kernen vermeld staan, ook kleinere gehuchten als de Achterheide of Bruggeneinde, willen ze aangeven dat iedereen in de gemeente meetelt. “Met onze slogan in het Heistse dialect geven we aan dat we de taal van onze burgers spreken. We zijn in het verenigingsleven gaan vragen wat hun bekommert, wat hun bezig houdt en wat er beter kan. Sommige zaken hebben we zo al direct kunnen aanpakken, maar meer fundamentele onderwerpen zullen we zeker in ons programma opnemen. Waar we zeker al willen voor ijveren, is dat elk gehucht, elke wijk in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient” aldus Van Noten.

Heists dialect

Met de opvallende borden met Heistse dorpsnamen willen ze hun lokale verwevenheid in de verf zetten. “Er werd lang en grondig gediscussieerd over de juiste dialecte benamingen van iedere dorpskern en onze nieuwe slagzin. We ontdekten dat het Heistse dialect rijk is aan nuanceverschillen. We zien ook dat dialect verbindt en dat de Heistenaar graag zijn eigen taal bediscussieert. Er werd afgeklopt op benamingen die volgens ons de werkelijkheid het meest benaderen, maar kijken uit naar wat de inwoners van de verschillende deelgemeenten en gehuchten er van denken” aldus Wim Verhoeven, voorzitter van CD&V Heist-op-den-Berg.

Nieuwe namen

Ook in de lijstvorming zoekt men naar lokale verbondenheid met de voorstelling van al 2 nieuwe jonge krachten: Siobhan Verschaeren (31) is vennoot in een accountantskantoor en zet zich, via Unizo, vooral in voor de lokale ondernemers. Steffie Ram (27), schoonheidsspecialiste, is voorzitster van Rotaract Heist. Voor beiden is de campagne in de herfst de eerste politieke ervaring. De zoektocht naar geëngageerde mensen gaat nog voort. “Ondanks de negatieve perceptie van hedendaagse politiek zijn nog steeds mensen met een toegevoegde waarde die iets te vertellen hebben bij ons welkom”.

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier