Nieuws uit de regio

24-04-2024 - Hulshout

Inbrekersplaag in tuinhuisjes

Inbraken zijn van alle tijden, maar de laatste weken werd in de regio vooral ingebroken in tuinhuisjes. In de nacht van zondag 21 april op maandag 22 april kan een patrouille van de politiezone Zuiderkempen een dader arresteren, dankzij de alertheid van de agenten die een verdachte bromfietser, na een korte achtervolging konden vatten. Burgemeester Geert Daems wil uitzonderlijk de politiezone bedanken voor hun inzet.

Bromfietser op de vlucht

Tijdens een nachtpatrouille van de politiezone merken ze een bromfiets op de fietsroute tussen de straten August Cannaertsstraat – Industrieweg op die rijdt richting Westmeerbeek. Wanneer de ploeg arriveert aan de Grote Baan zien zij dat de bromfiets plots rechtsomkeer maakt en richting Heibaan rijdt. De agenten achtervolgen de bromfiets om het voertuig te onderwerpen aan een controle. Ondanks het gebruik van de zwaailichten en sirene geeft de bestuurder hier in eerste instantie geen gevolg aan en rijdt weg. Tevergeefs, want de interventieploeg kan de bromfiets onderscheppen.

Onder invloed van cannabis

Bij de controle van de bestuurder werden verschillende gereedschappen en (werk)materialen aangetroffen waarvan de inspecteurs vermoedden dat ze net gestolen waren. Daarnaast werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen en twee messen. De bestuurder bleek daarenboven onder invloed van cannabis en amfetamines. De bromfiets was niet-verzekerd en werd bijgevolg getakeld. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking bij de verdachte werden goederen aangetroffen die met zekerheid gelinkt kunnen worden aan feiten van inbraken in tuinhuizen die in de regio gepleegd zijn. De verdachte werd dan ook gearresteerd

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier