Nieuws uit de regio

23-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Fins bezoek bij Sint Lambertus

Op dinsdag 19 maart kreeg Sint-Lambertus boven op de Heistse Kerkplein  bezoek uit het hoge noorden.  Voor het derde jaar op rij kwam er een delegatie Finse studenten over de vloer. In het kader van hun opleiding zijn zij voor een internationaliseringsproject op bezoek bij Thomas More in Vorselaar. Het betreft studenten uit de lerarenopleiding van de University of Applied Sciences Campus Hämeenlinna, kortweg HAMK, vergezeld door een docent. Ze wilden kennis maken met een school met een belangrijke technische opleiding en kwamen zo op de Heistse berg terecht.

HAMK leidt studenten op via afstandsonderwijs, specifiek en uitsluitend in functie van beroepsvelden. Een bezoek aan een STEM-school zoals het Sint-Lambertusinstituut is dus zeer toepasselijk. (STEM staat voor Science, Tecnics, Engenieering, Mathematics)

Samen met enkele docenten van Thomas More krijgen de Finse studenten een rondleiding op de school en mochten zij een kijkje nemen achter de schermen van de afdelingen industriële wetenschappen, elektromechanische technieken, industriële ICT, ruwbouw, houtbewerking en lassen. Op elke afdeling werden ze in het Engels te woord gestaan door leerlingen uit de 3e graad. Zij gaven uitleg over hun praktijklessen, toonden hun werkstukken en demonstreerden zelfs enkele vakspecifieke vaardigheden.

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Speciale promoties Check het hier