Nieuws uit de regio

23-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Fins bezoek bij Sint Lambertus

Op dinsdag 19 maart kreeg Sint-Lambertus boven op de Heistse Kerkplein  bezoek uit het hoge noorden.  Voor het derde jaar op rij kwam er een delegatie Finse studenten over de vloer. In het kader van hun opleiding zijn zij voor een internationaliseringsproject op bezoek bij Thomas More in Vorselaar. Het betreft studenten uit de lerarenopleiding van de University of Applied Sciences Campus Hämeenlinna, kortweg HAMK, vergezeld door een docent. Ze wilden kennis maken met een school met een belangrijke technische opleiding en kwamen zo op de Heistse berg terecht.

HAMK leidt studenten op via afstandsonderwijs, specifiek en uitsluitend in functie van beroepsvelden. Een bezoek aan een STEM-school zoals het Sint-Lambertusinstituut is dus zeer toepasselijk. (STEM staat voor Science, Tecnics, Engenieering, Mathematics)

Samen met enkele docenten van Thomas More krijgen de Finse studenten een rondleiding op de school en mochten zij een kijkje nemen achter de schermen van de afdelingen industriële wetenschappen, elektromechanische technieken, industriële ICT, ruwbouw, houtbewerking en lassen. Op elke afdeling werden ze in het Engels te woord gestaan door leerlingen uit de 3e graad. Zij gaven uitleg over hun praktijklessen, toonden hun werkstukken en demonstreerden zelfs enkele vakspecifieke vaardigheden.

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Middenstand Putte

Middenstand Putte verenigt de Putse handelaars om van Putte een bruisend winkelcentrum te maken. Ze organiseren o.a. de Putse Feesten, de eindejaarsactie en koopzondagen.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier