Nieuws uit de regio

18-03-2024 - Hallaar

Een groene speelplaats voor De Merel

Basisschool De Merel uit de L. Carréstraat te Hallaar heeft van de provincie in de persoon van deputé Jan De Haes, een cheque gekregen van 15.000 euro om van de speelplaats een groene oase te maken. Eerder had het ‘speelplaatscomité’ al een succesrijke Volle Maanwandeling georganiseerd zodat over enkele maanden kan begonnen worden met de ‘ontharding’ van de speelplaats. De school heeft nog wel een omgevingsvergunning nodig voor enkele ingrijpende werken, maar daarvoor rekent directrice Els Claes op de medewerking van burgmeester Jan Moons om dat spoedig in orde te brengen.

Een nest voor De Merel

Op een groot spandoek werden de eerste plannen van de groene oase die men wil creëren voorgesteld: De school droomt van een speelheuvel met natuurlijke boomstammen, een kijk- en rustzone, een klim- en klauterpad, buitenklassen,… en zelfs een groot vogelnest – een knipoog naar De Merel – om in te spelen. Tenslotte wil de school graag het kronkelende rivierlandschap van de nabijgelegen Grote Nete integreren in haar finale ontwerpplannen.

Buiten spelen en mogen vuil maken

Het project ‘Groene Oases’ van de provincie ondersteunt scholen in de ontharding en vergroening van hun buitenruimtes. “Als kind maakt ik mij oog graag vuil,’ vertelt deputé De Haes tegen de kinderen, “Professoren van de universiteit hebben onderzocht dat kinderen daarvan gezonder worden. Ik bouwde ik ook graag kampen, en ging die van de anderen soms wel afbreken, het politieke karakter zat er blijkbaar al van jongs af aan in”, grapte De Haes die deze week de 200ste school in de provincie blij zal maken met een cheque om de speelplaats te vergroenen. “Zo ervaren kinderen minder stress na een speeltijd in het groen en zetten buitenlessen aan tot onderzoekend leren en een verhoogde concentratie.”.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier