Nieuws uit de regio

14-03-2024 - Schriek

Carnaval voor en door de kinderen

Zaterdag 16 maart trekt voor de 52ste keer de carnavalstoet door het centrum van Schriek. Uniek aan de stoet is dat ze voor én door kinderen is, want ontstaan in de Schriekse basisschool De Groeituin uit de Leuvensebaan. Al vele jaren is Monique Goovaerts de moeder van de carnavalstoet die alles in goede banen probeert te leiden. “Onze stoet is een mengeling van plaatselijke groepen met onder meer 300 Schriekse kinderen en carnavalisten uit het Vlaamse land, zoals uit Aarschot, Tienen en Wolfsdonk”.  Het hele evenement is gratis en de stoet vertrekt op het carnavaluur 13.44 u op het kerkplein in de Leo Kempenaersstraat.

Confetti in de Leo Kempenaersstraat

Het parcours van de stoet is al vele jaren hetzelfde: Vanuit het kerkplein gaat het richting Leuvensebaan en zo de Dr. Jozefvermylenstraat. “We hebben ondertussen al geoefend of we met een camion met opligger de versmallingen kunnen nemen, en dat blijkt toch redelijk te lukken”, vertelt Monique. Verder gaat het door de Roggevelden naar de Hoogstraat en vanaf café Den Uil mag er confetti gestrooid worden. Dan gaat het door de Leo Kempenaersstraat tot aan de rotonde op de Schriekstraat waar er terug gedraaid wordt richting Kerkplein waar men rond 16 u wil arriveren.

Van en voor de Schriekse kinderen

“De Schriekse kindercarnavalstoet is echt van de Schriekse kinderen”, aldus Monique., “Onze carnavalsprinsen worden gekozen uit de kinderen van het 6de leerjaar van De Groeituin uit Schriek-centrum of Grootlo. Dit jaar is dat prinses Faith en prinsen Axel en Daan. De school zelf verzorgt 6 leuke wagens en ook Schriekse verenigingen als KLJ, Landelijke Gilde en fanfare De Ware Eendracht leveren een toffe bijdrage. Alles samen zullen een 30-tal carnavalsgroepen door de Schriekse straten passeren.  Bij mooi weer verwachten we veel volk, maar door de voorbije regenperiode kan de gebruikelijke weide niet meer als parking gebruikt worden.”

Opbrengst voor de school

Om 16 uur begint het kinderfeest in de parochiezaal aan de Leo Kempenaersstraat met animatie door  clown Piko. Om 21 u begint het grote werk met het echte carnavalbal met dj Flipper en optreden van Partyfriex en Yves Segers. ”Het wordt steeds moeilijker om een grote vedette te strikken”, heeft Monique ondervonden, “Als ge 6000 euro moet betalen voor 40 minuten Willy Sommers dan is het nog moeilijk om uit de kosten te geraken en alle opbrengsten gaan naar de Schriekse lagere school”

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier