Nieuws uit de regio

13-02-2024 - Heist-Goor

Toneelstuk met nogal vreemde medewerkers

Toneelkring De Molenwiek uit Heist-Goor is nooit om een stunt verlegen geweest, maar voor hun nieuwste productie gaan ze toch bijzonder ver: In ‘4 op een rij’ doen ze een beroep op gedetineerden om mee het toneelstuk vorm te geven. Er wordt dan ook niets onverlet gelaten om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen: bij het binnenkomen moet iedereen een metaaldetector passeren. Voor de rest de vertrouwde ingrediënten met regisseur Johan Lutgen en een schitterend decor waar wekenlang is aan gewerkt. Matthias De Bot en zijn team verwachten in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat weer ongeveer 1500 toeschouwers. Première van ‘Vier op een rij’ op vrijdag 16 februari.

Publiek actief betrokken

‘Vier op een rij’ is een intrigekomedie van Pol Anrijs en wordt in zaal Ter Molen gebracht door Eva Mispel, Jos Roovers, Kristien Legrand, Fred Verdoodt en Ronny Sierens plus nog enkele medewerkers wiens naam voorlopig om evidente redenen anoniem wordt gehouden. Matthias De Bot hoopt in ieder geval een actieve medewerking vanuit het publiek. “Voor de gelegenheid zal de ‘4de wand van het decor’ voor onze acteurs geen gesloten ruimte meer zijn, maar wordt het publiek actief betrokken bij de scene”, aldus de voorzitter die zich toch wel afvraagt of het experiment met de gedetineerden niet te veel volk zal afschrikken. “Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Zoals steeds spelen wij voor de verdere uitbouw van zaal Ter Molen, waar binnenkort de keuken moet aangepakt worden. We hebben een lek gehad en willen de keuken optimaliseren door het bereidingsgedeelte af te scheiden van de afwasruimte”.

Niets is wat het lijkt

‘Vier op een rij’ vertelt het verhaal van een koppel dat voor zijn huwelijksreis gaat logeren in het buitenverblijf van nonkel Marcel. Wat zij niet weten is dat 2 bankovervallers hun buit daar hebben verstopt en dat ze die nu komen ophalen. Niets is wat het lijkt in deze voorstelling met onverwachte wendingen.

Vier op een rij wordt 9 keer opgevoerd in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat: op vrijdagen 16 en 23 februari en 1 maart, op zaterdagen 17 en 24 februari en 2 maart, op dinsdag 20 februari, op maandag 26 februari en op woensdag 28 februari, telkens om 20 u. Kaarten reserveren van maandag tot vrijdag, van 19 tot 21 u op 015 23 51 70.
www.degoorsemolenwiek.be

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier