Nieuws uit de regio

13-02-2024 - Heist-Goor

Toneelstuk met nogal vreemde medewerkers

Toneelkring De Molenwiek uit Heist-Goor is nooit om een stunt verlegen geweest, maar voor hun nieuwste productie gaan ze toch bijzonder ver: In ‘4 op een rij’ doen ze een beroep op gedetineerden om mee het toneelstuk vorm te geven. Er wordt dan ook niets onverlet gelaten om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen: bij het binnenkomen moet iedereen een metaaldetector passeren. Voor de rest de vertrouwde ingrediënten met regisseur Johan Lutgen en een schitterend decor waar wekenlang is aan gewerkt. Matthias De Bot en zijn team verwachten in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat weer ongeveer 1500 toeschouwers. Première van ‘Vier op een rij’ op vrijdag 16 februari.

Publiek actief betrokken

‘Vier op een rij’ is een intrigekomedie van Pol Anrijs en wordt in zaal Ter Molen gebracht door Eva Mispel, Jos Roovers, Kristien Legrand, Fred Verdoodt en Ronny Sierens plus nog enkele medewerkers wiens naam voorlopig om evidente redenen anoniem wordt gehouden. Matthias De Bot hoopt in ieder geval een actieve medewerking vanuit het publiek. “Voor de gelegenheid zal de ‘4de wand van het decor’ voor onze acteurs geen gesloten ruimte meer zijn, maar wordt het publiek actief betrokken bij de scene”, aldus de voorzitter die zich toch wel afvraagt of het experiment met de gedetineerden niet te veel volk zal afschrikken. “Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Zoals steeds spelen wij voor de verdere uitbouw van zaal Ter Molen, waar binnenkort de keuken moet aangepakt worden. We hebben een lek gehad en willen de keuken optimaliseren door het bereidingsgedeelte af te scheiden van de afwasruimte”.

Niets is wat het lijkt

‘Vier op een rij’ vertelt het verhaal van een koppel dat voor zijn huwelijksreis gaat logeren in het buitenverblijf van nonkel Marcel. Wat zij niet weten is dat 2 bankovervallers hun buit daar hebben verstopt en dat ze die nu komen ophalen. Niets is wat het lijkt in deze voorstelling met onverwachte wendingen.

Vier op een rij wordt 9 keer opgevoerd in zaal Ter Molen aan de Pastoor Mellaertsstraat: op vrijdagen 16 en 23 februari en 1 maart, op zaterdagen 17 en 24 februari en 2 maart, op dinsdag 20 februari, op maandag 26 februari en op woensdag 28 februari, telkens om 20 u. Kaarten reserveren van maandag tot vrijdag, van 19 tot 21 u op 015 23 51 70.
www.degoorsemolenwiek.be

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier