Nieuws uit de regio

02-02-2024 - Heist-op-den-Berg

Open Deur in de vernieuwde academie

Zaterdag 3 februari was de Dag van de Academies, een jaarlijks event waarop alle academies voor deeltijds kunstonderwijs hun bruisende werking in de kijker zetten. Een unieke kans om de vernieuwde Heistse muziek- en tekenacademie aan de Oude Godstraat een kijkje te gaan nemen. De afdeling van Beeldende Kunsten zet gewoon haar deuren open zodat iedereen vrij in en uit kan lopen tijdens de lessen. Muziek en Woord hebben een flink aantal ‘toonmomenten’ ingelast waar het publiek kan komen kijken en luisteren. Vooral in de voormiddag zal het heel wat te beleven zijn, ook in de afdeling in Putte waar in het nieuwe gemeentehuis om 10 u een uitgebreid evenement is.

Het leven zoals het is in de academie

“Wij hebben er dit jaar voor gekozen om onze deuren letterlijk open te zetten”, vertelt Dirk Lemmens, directeur van de Academie voor Beeldende Kunsten. “Op 3 februari kan je alle klassen vrij in en uitlopen zodat je kan zien hoe het er tijdens de les aan toe gaat. Het heft wat voeten in de aarde gehad, maar nu zijn we toch al een tijdje actief in de nieuwbouw waar iedereen mag mee komen kennis maken. Ook in de Hal aan de Liersesteenweg 173 in het industriegebouw, waar de beeldhouwers en de keramiekafdeling actief zijn, mag je doorlopend een kijkje komen nemen.”

Magie

De muziekafdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans heeft zaterdag 3 februari  3 verschillende toonmomenten georganiseerd: om 10 u is in het auditorium een miniconcertje met piano en slagwerk, om 11 u kan je in klas2.1 gaan luisteren  naar combo’s JPR en om 12 u is er terug in het auditorium een voorstelling van de leerlingen koor, harp en hobo. De afdelingen Woord geven verschillende voorstellingen om 9.30 u – 10 u – 10.30 u en 11 u. Om 12 u kan je komen luisteren naar de volwassenen van de afdeling Woord. De leerlingen van de woordklassen dompelen je onder in hun woord-magie, het thema dit jaar van de Open Deur bij alle Vlaamse academies.

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier