Nieuws uit de regio

30-01-2024 - Wiekevorst

Voor meer veiligheid in Wiekevorst

‘Meer blauw op straat’ is een mooie slogan, maar de politie kan niet overal aanwezig zijn. Lokale burgers zijn de ogen en oren van de politie in de strijd tegen de criminaliteit.  In De Compagnon in Wiekevorst werd een lokaal BuurtInformatieNetwerk (BIN) opgestart waarbij inwoners van het dorp samen met de overheid, de handen in elkaar slaan om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de buurt te verhogen.  De politiezone Heist doet een oproep aan de Wiekevorstenaren om zich mee te engageren in het BIN Wiekevorst.

Wiekevorst is een relatief veilig dorp

“Niet dat er zoveel misdrijven zijn in de regio, maar we willen dat zo graag houden”, aldus commissaris Marc Daems, “Als we de cijfers bekijken zijn er over het algemeen tussen 2021 en 2023 in Wiekevorst 39 diefstallen (diefstal in woningen, fietsdiefstallen, zakkenrollerij, enzoverder) gepleegd, wat een relatief laag cijfer is. Met de hulp van alle BIN-leden willen we dit cijfer proberen zo laag te houden. Het is belangrijk dat als mensen verdachte handelingen of gedragingen vaststellen, ze meteen de politie verwittigen via het nummer 101. Op vraag van een bewoner hebben we gekozen om in Wiekevorst toch van start te gaan omdat er in de laatste maanden enkele inbraken hebben plaatsgevonden. Dit zorgde voor wat ongerustheid bij de buurtbewoners,” aldus de Heistse commissaris.

Samen werken aan hetzelfde doel

Deze uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en kan leiden tot minder criminaliteit. “Het succes van het buurtinformatinetwerk is sterk afhankelijk van de betrokkenheid van de inwoners van Wiekevorst.,” zegt Lore Buelens, BIN-coördinator van de politiezone Heist. “Door samen te werken, kunnen buurtbewoners en de politie actief bijdragen aan het creëren van een veiligere omgeving voor iedereen. Hoe meer BIN-leden, hoe meer ogen die een oogje in het zeil kunnen houden. We roepen buurtbewoners op om zich nog mee te engageren in het buurtinformatienetwerk in Wiekevorst. Toetreden tot een BIN is kosteloos en het enige wat we vragen van een BIN-lid is een verhoogd meldingsgedrag. De informatie die wij van een BIN-lid ontvangen kan juist de laatste puzzelstuk zijn dat we nodig hebben. Wie zich nog niet heeft ingeschreven voor het buurtinformatienetwerk en als wil bijdragen aan een veiligere en meer verbonden buurt, mag nietaarzelen om zich in te schrijven via binwiekevorst@gmail.com . Dit kan nog tot 18 februari 2024. Jouw betrokkenheid kan een wereld van verschil maken,” aldus Lore.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier