Nieuws uit de regio

29-01-2024 - Hallaar

Help mee de Averegten groter te maken

De gemeente Heist heeft de akker aan de Boonmarkt, die mogelijk zou dienen als ruilmiddel voor de terreinen van KFC Molenzonen, verkocht aan de provincie. Die wil het perceel van 3,6 ha, tegenover de oude parking van het provinciaal domein, omtoveren tot een avontuurlijk speelbos, onder meer voor de Chiro’s  van Hallaar en Heist-centrum. Zondag 4 februari mag iedereen komen helpen om mee de 8000 bomen te komen planten en zo de Averegten weer een stukje groter te maken.

Iedereen komt helpen

Maandag 29 januari waren de leerlingen  van het GO Atheneum, van basisschool De Merel in Hallaar en van het Heilig Hartcollege en Sint Lambertus in Heist al aan de slag. Voor zondag hebben enkele jeugdbewegingen zoal Chiro en JNM hun medewerking al toegezegd. Maar iedereen die zich inschrijft op www.provincieantwerpen.be/plantmee kan een handje toesteken. De provincie voorziet warme drank en iets lekkers. Wie wil meehelpen moet wel zorgen voor kledij aangepast aan het weer en waterdicht schoeisel dat mag vuil worden, bijvoorbeeld rubber laarzen. De grond is daar vrij nat en werd dan ook gekozen voor bomen die redelijk tegen het water kunnen. Het planten gebeurt tussen 13 en 17 u en er wordt verzameld op het kruispunt van Moleneinde en de Boonmarkt.

’t Zal nog een tijdje duren

Ook aan de andere kant van de Averegten wordt het bos uitgebreid. Daar werd een stuk grond van ongeveer 1,5 ha aangekocht tegen de Huizenbeek. Ook daar mag iedereen komen helpen om de plek mee te bebossen en zo verder te werken aan de verbinding van de Netevallei met het groendomein van de Averegten. De aanplant daar zal gebeuren op zaterdag 17 februari in de voormiddag van 9 tot 12 u.. Plaats van afspraak wordt de parking aan de boerderij vlak bij het kruispunt van de Langendijk en Hallaaraard. Op die manier zal de provincie Antwerpen dit plantseizoen ongeveer 53 ha extra bos aangeplant hebben, bijna het dubbel van wat vorige winter werd aangeplant. Maar het duurt wel een jaar of 4 om te zien of zo’n nieuw bos wel pakt. Eens dat het bos op gang is, duurt het gemiddeld nog 10 jaar voor je kan spreken van een beleefbaar bos. ’t Zal dus nog een tijdje duren vooraleer de Chiro er kan gaan spelen.

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier