Nieuws uit de regio

28-01-2024 - Booischot

Bruist Booischot weer?

Tot voor enkele jaren was er in Booischot weinig te beleven en leek de Heistse deelgemeente een ‘slaapdorp’ te worden. Met het project Veerkrachtige Dorpen, in samenwerking met de provincie werd tussen 2019 en 2023 geprobeerd om er terug een Bruisend Booischot van te maken. Met een ‘slotevent’ werd in het centrum, waarbij de verschillende initiatieven werden voorgesteld, is het project afgesloten. Het leuke is dat de Booischotse bevolking aan vele projecten zelf heeft meegewerkt.

Veel mensen aan meegewerkt

Binnen het PDPO project (Programma voor Plattelandsontwikkeling) maakten het lokaal bestuur Heist-op-den-Berg en Kempens Landschap  de voorbije jaren werk van een aantal acties om het sociale leven in Booischot nieuw leven in te blazen en mooie plekken te realiseren waar mensen (opnieuw) kunnen samenkomen. Dat deden ze enerzijds op het kerkplein voor de St.Salvatorkerk en anderzijds in het Hof Ter Laken. Voor de vergroening van het kerkplein werd een participatief traject uitgestippeld waarbij de ambassadeursgroep van Booischot (die al jaren actief meewerkt sinds het project Veerkrachtige Dorpen) samen met andere inwoners nadacht over wat de invulling van het kerkplein moest en kon zijn. Ook voor de evenementen in Ter Laken werd gerekend op de medewerking van lokale vrijwilligers, de plaatselijke lagere school en de jegudbeweging Chiro. Radio 2 zond op 18 oktober 2022 zelfs live uit vanuit de Booischotse parel.

In ’t centrum en in ‘t bos

In het centrum van Booischot, tegenover de kerk, werd een mooi groen plekje gecreëerd, waar vroeger een betonnen vlakte was en waar nu mensen kunnen samen komen om een praatje te maken.  En net buiten de dorpskom heeft het domein Ter Laken de voorbije jaren een grote metamorfose ondergaan waar de Booischottenaren en bij uitbreiding iedereen uit Heist plezier kan aan beleven. Dat gaat van kleine elementen zoals het bijenhotel, gemaakt tot de St. Lambertusschool tot grote projecten als de Samentuin waar een aantal Booischotse enthousiastelingen samen tuinieren, onder meer in de splinternieuwe serre die er werd gebouwd. De restauratie van de serre en de rest van de remise zal in de toekomst ook een grote aantrekkingspool worden voor het domein.

 

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier