Nieuws uit de regio

24-01-2024 - Schriek

Witloofwandeling met de Netelanders

Veel witlooftelers zijn er niet meer in de regio, toch kunnen ze bij de Landelijke Gilde van Schriek  trots zijn op de families die daar nog steeds met veel passie het grondwitloof telen. In samenwerking met de wandelsportvereniging Neteland uit Duffel, wordt nog jaarlijks de Witloofwandeling georganiseerd, met op zondag 28 januari met vertrek vanuit het Parochiecentrum aan de Leo Kempenaersstraat achter de kerk.

Een beetje slijk is mogelijk

In de parochiezaal kan je vanaf 7 u ‘s morgens al starten voor wandeltrajecten door het tuinbouwgebied van Schriek, richting het parochiecentrum van de Putse deelgemeente Grasheide, waar een rustplaats is voorzien voor een drankstop en een sanitaire pauze. Het team van voorzitter Bernaerts  van WSC Neteland Duffel heeft verschillende trajecten uitgetekend: 5 – 9 – 12 – 14 – 16 en 18 km, waarbij de kortste afstand geschikt is voor alles op wieltjes.  Voor de andere afstanden moet je er rekening mee houden dat een spatje slijk wel mogelijk is.  De wandeling passeert onder meer het natuurgebied tussen de Schriekstraat en de Grensstraat en de langste afstanden ook door de Hoge Beemortel in Putte.

Terug in de vertrekzaal kan je niet alleen genieten van de gebruikelijke snacks om weer op krachten te komen, maar kan je ook kennis maken met het originele grondwitloof  zoals het in Schriek nog op ambachtelijke wijze geteeld wordt: veel beter van smaak en langer houdbaar .

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier