Nieuws uit de regio

17-01-2024 - Hulshout

De tank van Geert Daems is leeg

De Hulshoutse burgemeester Geert Daems (CD&V), die in de zomer 60 wordt, zal volgende gemeenteraadsverkiezingen zich niet meer verkiesbaar stellen. Op dit moment heeft de partij van de burgemeester nochtans de volstrekte meerderheid in de Hulshoutse gemeenteraad. “Na lang nadenken kom ik tot de conclusie dat in niet langer voldoende brandstof in de tank heb om er opnieuw zes jaar lang tegenaan te gaan”, aldus Daems, “Zo simpel is het”.

36 jaar in de politiek

Geert Daems, beroepsmatig actief bij Bpost, werd als 24-jarige in 1988 rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid en herhaalde dat de volgende 5 legislaturen.  In 2007 werd hij schepen en sinds 1 november 2011, na het onverwacht ontslag van Mark Verhaegen, onafgebroken burgemeester. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen haalde Daems nog 1133 voorkeurstemmen en met zijn partij 11 van de 21 zetels in de Hulshoutse gemeenteraad. Toch zal CD&V in oktober niet opkomen onder eigen naam maar als HOP, Hulshout Op Punt. Wie Daems zal opvolgen als lijsttrekker staat nog niet vast.

Crisis na crisis

“Mijn hart zegt dat ik moet doorgaan, mijn verstand zeg dat ik moet stoppen. Het is één van de moeilijkste vragen die ik in mijn leven moest beantwoorden”, aldus Daems. “De 13 jaar als burgemeester waren de meest bevredigende jaren van mijn leven, vooral dan de eerste 7 jaar. Als burgemeester wil ik impact hebben en wegen op het beleid.  Vandaag ervaar ik die impact als onvoldoende. De gebeurtenissen van de aflopen legislatuur, maakten dat ik veel minder impact had. Eerst was er de coronacrisis, naadloos gevolgd door de Oekraïnecrisis en de energiecrisis.  Allemaal waren ze belastend door hun zwaarte en voortdurende aard. Ik meen niet meer de energie te hebben om er nog eens voor zes jaar tegenaan te gaan”.

Pallieteren

“De dorpspolitiek was de ene dag slopend, de volgende dag helend”, vervolgt Daems. “Op zekere dag moet je de macht kunnen loslaten, zeker wanneer er een nieuwe generatie klaar voor is. Een jonge, sterke ploeg heeft de afgelopen legislaturen de nodige ervaring kunnen opdoen. Ik ben er van overtuigd dat zij met de juiste ingesteldheid, sterk en energiek, mijn taak kunnen overnemen en voortzetten. Daarom neem ik in december afscheid van het politieke leven om meer tijd uit te trekken voor familie, vrienden en mijn hobby om volop te kunnen ‘pallieteren’.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Soul Deco

Schilder- en decoratiewerken met uitstraling

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier