Nieuws uit de regio

19-11-2023 - Booischot - Pijpelheide

Nog een rotonde en een klein stukje fietspad op N10

In het voorjaar van 2024 start de aanleg van nóg een rotonde op de Liersesteenweg N10, ter hoogte van het kruispunt met de Schrieksesteenweg en de Pijpelstraat. Oorspronkelijk was de aanleg al een tiental jaar geleden gepland, gelijk met deze aan de Heist-Goorstraat en aan de Broekmanstraat. Door ‘omstandigheden’ kon pas nu de omgevingsvergunning verkregen worden. De aanleg zal voor bijna een jaar belangrijke verkeershinder zorgen: richting Aarschot zal er moeten omgereden worden, richting Lier is er éénrichtingsverkeer.

Wegwerken van gevaarlijk kruispunt

“Het kruispunt van de Pijpelstraat en Schrieksesteenweg in Booischot is momenteel een gevaarlijk kruispunt,” vinden ze bij Wegen en Verkeer. “Om alle verkeersstromen gelijk te trekken, vormen we dit kruispunt om tot een rotonde. Een rotonde kan bovendien eenvoudig gebruikt worden als keerpunt. Buiten de rotonde komen veilige fiets- en voetgangersoversteken zodat het kruisen in twee tijden kan gebeuren. Op de rotonde voorzien we nog een overrijdbaar middengedeelte voor uitzonderlijk vervoer. Net zoals nu ook het geval is bij de nieuwe rotondes aan de Broekmanstraat en de Lostraat”.  De volledige N10 wordt zo overal heringericht naar hetzelfde wegbeeld. Dat houdt in dat ‘conflicterende afslagbewegingen’ zoveel mogelijk beperkt worden en dat de nodige keerpunten ter hoogte van de meest prominente kruispunten voorzien worden.

Toch weer een extra stukje fietspad

Net zoals de andere geplande projecten op de N10 komen er vrijliggende fietspaden. Die worden 2,50 meter breed en gescheiden van de rijweg door een gracht. Ter hoogte van het kruispunt Raamstraat met Moerstraat komt een fiets- en voetgangersoversteek met een middenberm. Zo kunnen fietsers en voetgangers veilig in twee bewegingen de N10 kruisen. Dit is zone 4 van de hervorming van de fietspaden op de N10. Zone 1 is de doortocht van Berlaar-Heikant waar men nu aan bezig is. Voor zone 2 en zone 3 is nog geen tijdslijn aangeduid. Als de gesprekken vlot verlopen, moet de hele onteigeningsprocedure rond zijn tegen 2025.

 

Ten vroegste in het voorjaar van 2024 starten de nutsbedrijven met het vernieuwen van hun kabels en leidingen. Die werken duren ongeveer vier maanden. Aansluitend starten de riolerings- en wegeniswerken die een zevental maanden zullen duren.  Ook de bushaltes ‘Booischot Pijpelstraat’ worden vernieuwd op basis van de huidige normen voor toegankelijkheid. Tijdens de werken zal verkeer richting Lier altijd kunnen passeren. Het verkeer richting Aarschot volgt dan een omleiding

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier