Nieuws uit de regio

18-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Heistse G-muziek gaat studeren in Italië

Het is bekend dat muziek en theater een belangrijke inbreng hebben in de ontwikkeling van mensen met een beperking. Naast de IMG-school is er in Heist ook een actieve groep G-muziek die regelmatig samenkomt en waarvan Paul Michiels het peterschap heeft.  Met Europese steun kan Heist een delegatie afvaardigen naar Italiê om daar kennis te maken met Non Metodo, een aanpak gebaseerd op de persoonlijke kenmerken van de deelnemers. “Op deze manier willen we het Heistse G-muziek project een brede ‘socpe’ geven”, aldus coördinator Bernadette De Cat, die samen met ere-burgmeester Luc Vleugels en Zwaneberg-directeur Jan Bourgeois, de G-muziek in Heist onder haar vleugels heeft. “Op deze manier geven wij jonge mensen die werken met jongeren met een beperking, kansen tot opleiding in specialisatie, tot ontmoeting en uitwisseling met collega’s”.

Internationale masterclass voor Heistenaars

Met de Europese steun worden 2 jonge leerkrachten van het IMG-instituut en 2 jonge leiders van Akabe, de scoutsgroep voor kinderen met een beperking uit Pijpelheide de kans geboden om een unieke masterclass te volgen in Italië. Daar zullen ze te gast zijn in de Accademia d’Arte Drammatica del Lazio van Fondi, ten zuiden van Rome, geleid door Fabio D’Avino. Op uitnodiging van Ennea, het Italiaanse agentschap voor Europese uitwisselingen, kunnen er naast de 4 Heistse deelnemers ook nog 4 Italiaanse, 4 Oostenrijkse, 4 Griekse en 4 Portugese jongeren deelnemen aan deze unieke masterclass. Dat Bernadette De Cat al veel ervaring heeft met Europese uitwisselingsprojecten, heeft er zeker toe bijgedragen dat de Belgische deelnemers uit Heist-op-den-Berg kunnen afgevaardigd worden.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Decomundo

High-end Designmeubelen voor Binnen en Buiten.  

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier