Nieuws uit de regio

11-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Met drie partijen samen: 'De Lijst voor Heist'

Op een persconferentie in ’t Hoekske aan de voet van de Heistse berg hebben N-VA, Open VLD en Groen! bekend gemaakt dat ze in oktober 2024 sàmen naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken met één lijst: ‘De Lijst voor Heist’ met als baseline ‘Samen werken werkt’. Lijsttrekkers zijn Jan Moons (N-VA), Eva Van den Brande (Open VLD) en Sarah Wouters (Groen!) “Deze vereniging komt voort uit een succesvolle samenwerking van individuen die zich hebben ingezet voor het welzijn van de inwoners van onze prachtige gemeente”, aldus de gezamenlijke lijsttrekkers en hun respectievelijke plaatselijke voorzitters.

Groen met Open VLD en N-VA

Thomas Van Hoof (N-VA), Joachim Van Der Auwera (Groen!) en Veerle Onsea (Open VLD) zaten mee aan tafel om deze keuze kenbaar te maken. Vooral voor de Groenen is het een onverwachte keuze om samen te gaan met partijen van het andere politieke spectrum. “Wij willen met dit verhaal duidelijkheid scheppen”, aldus Sarah Wouters. “Wij hebben in het verleden bijzonder goed samengewerkt met deze mensen en willen op dezelfde basis verder gaan. Vroeger was er veel achterkamerpolitiek, maar wij wensen nu open te communiceren. Op lokaal vlak wordt trouwens veelal anders gestemd dan  bovenlokaal”. “Zo is er de voorbije  jaren veel meer ingezet op zachte mobiliteit dan de vorige legislaturen met andere partijen”, vult Joachim Van der Auwera nog aan.

Een gezamenlijk programma

Vandaag is er een akkoord over de gezamenlijke lijst en over een basis- en kernprogramma. “Deze gezamenlijke inspanning biedt ons ook de mogelijkheid om voort te bouwen op de talloze projecten die in de afgelopen jaren werden opgestart”, aldus Jan Moons, “Enkele voorbeelden zijn de aanleg van de Oostelijke rondweg, het uitvoeren van het geactualiseerd mobiliteitsplan, de uitvoering van het Masterplan Outdoor Sport, de oprichting van een modern administratief centrum ter bevordering van een moderne werkomgeving voor onze ambtenaren, de realisatie van een nieuw woonzorgcentrum, de verdere uitbouw van seniorenzorg en de bouw van een moderne sporthal ten zuiden van de N10. In de loop van volgende maanden zal het programma inhoudelijk en ook budgettair worden verfijnd”.

Duidelijkheid voor de Heistenaar

Op de lijst en in de Heistse gemeenteraad zijn maar 35 plaatsen. De initiatiefnemers beseffen dat er nu geëngageerde mensen uit de boot kunnen vallen maar benadrukken dat dit op alle echelons is doorgepraat, ook met de gewestelijke instanties en doen een warme oproep aan iedereen die zich wil engageren voor Heist. Jan Moons geeft toe dat het nieuwe decreet, dat de gemeenteraadsverkiezingen regelt, ook heeft meegespeeld, waarbij de grootste partij alvast gedurende 2 weken de kans krijgt om een coalitie op de been te brengen.  In de huidige gemeenteraad hebben de drie partijen N-VA (10); Open VLD (3) en Groen (2) samen 15 zetels op 35. Door meer dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen met dit verhaal naar buiten te komen willen zij vooral transparantie tonen aan de Heistenaar. Zij hopen dat de 2 andere partijen, waarmee ze nu een coalitie vormen, professioneel en met respect met dit gegeven omgaan in het volgende jaar, “waar nog hard moet gewerkt worden”.

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Samen met u gaan ze op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier