Nieuws uit de regio

08-09-2023 - Heist-op-den-Berg

Gemeente Heist is een 'sportbedrijf'

De gemeente Heist-op-den-Berg heeft van Sport Vlaanderen het label van ‘Sportbedrijf’ gekregen omwille van de inspanningen die er gedaan worden om de 655 personeelsleden er toe aan te zetten om voldoende te bewegen. Ook enkele andere gemeenten uit de regio als Lier, Berlaar en Westerlo kregen voor 2 jaar het label als sportief bedrijf, maar de Heistse bedrijven uit het industriepark of andere plaatsen zijn voorlopig nog niet aanwezig in de lijst van ‘Sportbedrijven’ van Sport Vlaanderen.

Sportieve ambtenaren

“Sedert 2019 waren wij actief met ‘Sport op ’t werk’ in de gemeente, wat vooral de nadruk legde op het fysieke aspect”, vertelt schepen Eva Van den Brancde (Open VLD). “Daarna zijn we overgeschakeld op ’t Zal Wel Zijn, dat niet alleen aandacht had voor de sportieve hoedanigheid van de werknemers, maar voor het sociale en mentale aspect en het ‘welzijn’ in het algemeen van onze personeelsleden.”  Naast het sportaanbod zoals yogalessen e.a. kunnen Heistse ambtenaren ook een korting krijgen op een beurtenkaart is Zwembad De Lo van Sportoase zodat zij tijdens hun middagpauze “een plonske kunnen gaan doen”. Niet alleen Team Sport & Jeugd zet zich in voor het welbehagen van de Heistse ambtenaar, maar bijvoorbeeld ook Team Gelijke Kansen heeft oog voor het mentale welzijn van de werknemers.  Het gemeentebestuur wil ook het woon-werkverkeer van de ambtenaren wijzigen. Die kunnen bijvoorbeeld een fiets voordelig leasen, een aanbod waarop al 55 werknemers zijn ingegaan.

Sportieve werknemers zijn productieve werknemers

Koen Meeuwsen, consulent van Sport Vlaanderen, wijst er op dat het voor bedrijven een win-win situatie kan zijn als ze mee instappen in de filosofie van ‘sportbedrijf’. “Sportieve werknemers hebben minder stress en zijn meer productief, heft onderzoek uitgewezen. Daarenboven kan het een belangrijk aspect zijn in de ‘war for talent’ waarbij sollicitanten rekening houden met het sportaanbod van de firma waar ze gaan solliciteren. TVH, een groot bedrijf uit het Kortrijkse, heeft dat goed begrepen en heeft zijn label van ‘Sportbedrijf’ in een meterhoge spandoek laten drukken om op de gevel te hangen, goed zichtbaar vanop de snelweg. Misschien kunnen Heistse bedrijven hier een voorbeeld aan nemen”, aldus de consulent van Sport Vlaanderen

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier